Haberler

Daeş ile Mücadele

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, Irak'ta şu ana kadar 9 bine yakın güvenlik gücüne eğitim verdiklerini, 3 bin kişinin eğitiminin de devam ettiğini söyledi.

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, Irak'ta şu ana kadar 9 bine yakın güvenlik gücüne eğitim verdiklerini, 3 bin kişinin eğitiminin de devam ettiğini söyledi.

Rathke, günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soruları yanıtladı.

"Şu ana kadar 9 bine yakın Iraklı güvenlik gücünü eğittik, 3 bin 100'ünün de eğitimleri Irak genelinde devam ediyor" diyen Rathke, bunun yanında, eğitim programının kapasitesinin, eğitime katılanların sayısından daha fazla olduğuna işaret etti.

Rathke, "Bu nedenle, programı geliştirmek için Irak hükümetiyle görüşüyoruz" diye konuştu.

Bir soru üzerine Rathke, eğitime katılan ve uygun şekilde donatılan güvenlik güçlerinin "daha iyi savaştığını" kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren da şu ana kadar 8 bin 900 Irak güvenlik gücünü eğittiklerini ve bu güçlerin daha iyi komuta-kontrol anlayışı, disiplin ve savaşma kabiliyetine sahip olduğunu ifade ederek,  "Bu gözlemlerimiz nedeniyle, daha çok Iraklı güvenlik gücünü eğitmemizin iyi olacağına karar verdik.  Bunu nasıl yapacağımıza dair bir strateji üzerinde çalışıyoruz. Daha fazla Sünninin ve Sünni kabilesinin eğitimlere katıldığını görmek istiyoruz. Şu anda Irak güvenlik güçlerini eğitmeye odaklandık ve Sünni kabile savaşçılarını dahil etmeye başlamaya dönük bir plan üzerinde de çalışıyoruz" demişti.

ABD Başkanı Barack Obama, dün, Almanya'nın ev sahipliğinde Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Zirvesi dolayısıyla yapmış olduğu basın toplantısında, Irak güçlerinin eğitimlerinin hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Biz Irak güvenlik güçlerinin daha fazla çevik bir şekilde eğitilmesini, iyi donanımlı olmasını ve hadiseye odaklanmış olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili uygulayabileceğimiz bir çok plan üzerinde duruyoruz; Irak güvenlik güçlerinin sayısının artırılmasını hızlandırmak gibi" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jeff Rathke Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title