Haberler

Daeş'e Yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, "Biz IŞİD'e karşı mücadeleyi elbette destekliyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, "Biz IŞİD'e karşı mücadeleyi elbette destekliyoruz. IŞİD ile mücadele konusunda en ufak bir tereddüt olmaması gerekiyor." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdiklerini ancak, DAEŞ ile her türlü mücadeleye de destek verdiklerini belirtti.

Yılmaz, "Biz IŞİD'e karşı mücadeleyi elbette destekliyoruz. IŞİD ile mücadele konusunda en ufak bir tereddüt olmaması gerekiyor. Bu ve benzeri örgütlere karşı etkin bir mücadelenin koordineli bir şekilde yapılması gerekiyor." diye konuştu.

Bölgede de komplikasyonlar olduğunu, buna karşı daha bölgesel ve küresel bakış açısıyla yaklaşmak, dengeleri gözeterek adım atmak gerektiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Türkiye'ye daha az bir maliyet ödeterek bundan sıyrılmasına yardımcı olabilir. Yoksa Suriye politikasındaki bütün o diplomatik fiyasko devam eder. Biz IŞİD'e karşı her türlü mücadeleyi destekliyoruz parti olarak. Bu operasyon olabilir, gözaltı olabilir. Diğer etnik ve mezhebi terör uygulayan her guruba karşı bir mücadelenin olması gerekiyor."

Suriye'de kalıcı çözüm için ise ilgili ülkelerle platform oluşması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Suriye'nin toprak bütünlüğünü üniter yapısını koruması ve sınırını güvenceye alması, ancak böyle bir kalıcı çözüm olabilir. Yoksa parça parça illere operasyonla, Suriye'de savaş devam ederken belli bölgelerin güvende olması Türkiye'nin güvenliği için yetmiyor, eksik kalır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title