Haberler

Daday Konağı Teşhir Merkezinin Açılışı Yapıldı

Daday’ın girişine yapılan tarihi görünümlü Daday konağı minyatürlü Teşhir Merkezinin açılışı yapıldı.

Daday'ın girişine yapılan tarihi görünümlü Daday konağı minyatürlü Teşhir Merkezinin açılışı yapıldı.

Kastamonu'nun Daday İlçesinde ilçe girişine yapılan tarihi görünümlü Daday konağı minyatürlü Teşhir Merkezinin açılışı yapıldı. Daday - Eflani yol yapımı işini üstlenen Müteahhit Şakir Alataş tarafından Daday Kaymakamlığının isteği üzerine annesi Zeynep Alataş adına ilçe meydan girişine yaptırılan konağın bütün masraflarını ve yapım işini üstlenen Şakir Alataş, ayrıca Kaymakam Kayabaşı'na Daday'a başka bir proje daha yapma sözü verdi.

Konağın açılışından önce açılış ve teşekkür konuşmasını yapan Kaymakam Aziz Kayabaşı Daday'ın geçmişi ve kültürü ile çok eski bir ilçe olduğunu söyleyerek katılımcılara geldikleri için teşekkür etti. İlk Kaymakam atamasının 1860 yılında yapıldığını söyleyen Kayabaşı konuşmasına şöyle devam etti:

"1890 tarihli bir hükumet konağına sahibiz. 80'e yakın konağımız tescillidir. Bunu zenginleştirelim istedik. Kafamızdaki bu düşünce ve projeyi Şakir Bey'e aktardık. Kendisi de sağ olsun hemen kabul etti. Peygamber efendimiz H.z Muhammed(s.a.v)'in bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır; 'Ademoğlu öldüğünde amel defteri kapanmayan 3 kişi vardır. Geri de hayır işleri bırakanlar, hayırlı evlat bırakanlar, geride faydalanılacak ilim bırakanlar.' Biz de ilçemize ilçemize kazandırdığı bu hayırlı ve güzel eserden dolayı Şakir Alataş Bey'e teşekkür ediyor, Annesi Zeynep Alataş Hanımefendiye Allah'tan rahmet diliyoruz. Şakir Alataş'ın da peygamberimizin hadisi şeriflerini yerine getiren hayırlı evlatlarının olmasını temenni ediyorum."

Açılış konuşmasının ardından İlçe Müftülüğü Vaizi Abdurrahman Türker tarafından yapılan kısa duanın ardından konağın açılış kurdelesi, Kaymakam Aziz Kayabaşı, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ve Müteahhit Şakir Alataş tarafından kesilerek hizmete açıldı. Açılış sonunda Kaymakam Aziz Kayabaşı Şakir Alataş'a konağın minyatürünü hediye ederken, Şakir Alataş ise konağın içinde bulunan teşhir merkezindeki tüm ürünleri satın aldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Kayabaşı Eflani Daday Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title