Haberler

Dadaşlar Maltepe'de İstişare Toplantısında Buluştu

Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yıllık faaliyet programında yer alan, "Üst düzey bürokratlarımız ve İşadamlarımız" istişare toplantısını vakfın Maltepe'de bulunan genel merkezinde gerçekleştirdi.

Merkezi Maltepe de bulunan Erzurumlular vakfı Erzurumlu siyasetçi, bürokrat, iş adamı ve vatandaşları yaptığı istişare toplantısıyla bir araya getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan vakıf başkanı Süha Dengizek Katılımcılara vakıf hakkında bilgi verdi. Kuruluşundan bu güne kadar yaptığı hizmetleri kısaca özetleyen Dengizek, Vakıf binasını da tanıtmayı ihmal etmedi.

DENGİZEK, KURSLARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Vakıf bünyesinde verilen kurslar hakkında bilgi veren Süha Dengizek bu kursların, kuran-ı kerim, İngilizce, tekvando, masa tenisi, resim, folklor, kadın ve erkek barları, Türk halk müziği, bağlama, el sanatları gibi kurslar olduğunu belirtirken bu kursların kadın kolları kontrolünde yürüdüğünü ve çalışmalarından dolayı kadın kollarına da teşekkür etti.

Vakıfta görevi aldıkları günden bu güne beraber çalıştığı yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür eden başkan Dengizek "Buranın asıl kahramanları onlardır canla başla çaba sarf ediyorlar onlara da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca bu binanın yapım aşamasından bu güne Kadar yanımızda olan hemşerilerimiz var onlar bizim başımızın tacıdır, birde Erzurumlu olmayıp ta hep yanımızda olan Erzurum'a gönül vermiş Erzurum'a sevdalı fahri hemşerilerimiz var onlarında çok büyük desteklerini gördük Erzurumlu olup Erzurum'u sevenler başımızın tacıysa Erzurumlu olmayıp Erzurum sevdalıları da başımızın elmasıdır. Onlara Erzurumlu adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

CAMİ İNŞAATIMIZ BAŞLAYACAK DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

İstanbul'da yapılacak olan Erzurumlular vakfı camii hakkında da bilgi veren Vakıf Başkanı Süha Dengizek, yapılacak olan caminin altında gasil hanesi, morgu bulunacağını söyledi. Ayrıca Erzurumlular için çok önemli olan taziye evininde kadınlar için ayrı erkekler için ayrı dizayn edileceğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yer arayışlarını sürdürdüğünü yer ayarlanır ayarlanmaz inşaata başlayacaklarını vakıf olarak hazır olduklarını belirti. Burada bulunan veya bulunmayan tüm siyasetçi, bürokrat ve iş adamlarının yanı sıra tüm Erzurumluların desteklerini beklediklerini ifade etti.

SELAMET, ERZURUMLU MÜTEVAZİDİR; YAPTIĞI BİLİNSİN İSTEMEZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet kısa bir selamlama konuşması yaparken Erzurumlunun mütevaziliğinden bahsetti.

Selamet, "Erzurumlu olma bilinci içerisinde yaşamımızı sürdürmemiz gerekir. Erzurumlu her yerde vakur, dürüst ve mütevazidir, çok göze batmak istemez ama çok iş yapar, Erzurumlu reklamdan da hoşlanmaz. Büyükşehir belediye başkanlarımıza bakın, iş adamlarımıza bakın, millet vekillerimize bakın, toplantıların daha fazla olmasını arzu ediyorum bakanlarımıza bakın benim söylediklerimizi göreceksiniz.

Ben sivil toplumun güçlenmesini isteyenlerdenim. Sivil toplumun siyasete destek vereceğini de düşünenlerdenim bu nedenle sivil toplumun gelişmesini istiyorum . Özellikle Erzurumluların bu bağlamda güçlenmesi beni son derece mutlu ediyor. Bizde sivil toplumun emrindeyiz böylesine kalp kalbe muhabbetlerin devam etmesini diliyorum. Ben de sizin emrinizde olacağız ne zaman isterseniz yanınızdayız" dedi.

SEKMEN, ERZURUM'UN MAKUS TALİHİNİ BİRLİKTE YENECEĞİZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi

Başkan Sekmen, "Vakıf başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Sizlerin teveccüh ve desteği ile Erzurum Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildim Erzurumumuza hizmet etmeye çalışıyoruz. Aday olurken Doğu Anadolu'nun makus talihini yene bilir miyiz Erzurumumuzu geri kalmışlıktan kurtara bilir miyiz bütün düşüncem buydu. Yaptığım tespitlerde bizim gibi aynı imkanlara sahip bir çok şehrin bizden çok ileride olduğunu çok imkan ve fırsatlar kazandığını gördüm. Bizimde bunları yakalaya bilecek hatta geçebilecek imkan ve kabiliyetin olduğunu görüyorum. Bütün imkanlarımızı seferber edip Erzurum'u hakkettiği yere hep birlikte taşıyacağız.

Kış turizmi yeterli değil onu en üst seviyeye taşımak için çaba sarf ediyoruz. Şimdi bir kış festivali yapıyoruz, birde kar festivalimiz vardı eski onu da devam ettireceğiz. Devlet Palandöken dağını özelleşiyor belediye olarak müracaatımızı yaptık Başbakanımız Erzurum Büyükşehir Belediyesine verilsin talimatını verdi inşallah bizde yeni tesis ve otellerle yatırımları büyütüp işleteceğiz, dağdaki kış turizmini canlandıracağız. Eskilerin külfet olarak gördükleri karı nimete çevirmek için yine var gücümüzle çalışacağız. Palandöken sadece kış turizmine endeksli kalmayacak. Yaptığımız ve yapacağımız spor tesisleriyle yazları da kamp merkezi olacak. Şuan yapmış olduğumuz 5 saha ile 5 veya 10 takım ağırlamayı hedeflemiştik tam 29 takım geldi şimdi 5 yeni saha daha yapıyoruz 5 tanede valilik yapıyor taam 15 tesisle yılda en az 100 takım ağırlayacağız böylelikle dağı hem yaz hem de kış olmak üzere turizme tam kapasite kazandırmış olacağız.

Yeraltı zenginliklerimiz var bunlar kömür, bakır, tuz, krom mermer yat akları altın yatakları gibi bir çok ülkenin ve şehrin sahip olmadığı imkanlar var bunları harekete geçireceğiz. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede şehrin kalkınmasında büyük katkılar sağlayacak

Hayvancılık, hayvancılığa dayalı deri endüstrisi, süt endüstrisi, et endüstrisi gibi imkanlardan yararlanmıyoruz. Yatırımcıların önünü açıp endüstriyel hayvancılıkta istihdam sağlayıp çiftçimizi güçlendireceğiz.

Güneş enerjisi bakımından nadir bir bölgeyiz 365 günün 324 günü güneş alıyoruz ama biz bu güneşten veya enerjisinden yararlanamıyoruz bu alanda çalışmalarımız devam ediyor.

Termal tesislerimiz var onları nasıl değerlendiririz bunların üzerinde çalışıyoruz. Doğal gaz boru hattı ve petrol boru hatları şehrimizden geçiyor bunlardan yararlanma imkanlarımız var. Bunları burada niye gündeme taşıdım gün gelecek bunların hepsi değerlendirilecek ve nimet olarak Erzurumumuza dönecek. Burada iş adamlarımız siyasetçimiz ve bürokratlarımız var bunları değerlendirmek için hepimizin harekete geçmemiz lazım Şu anda Erzurumumuzda bir iş damı bizim girişimizle termik santral yapmak üzere müracaatlarını yaptı ön hazırlıkları bitti yakında çalışmalar başlayacak. Başka bir iş adamımız 20 odalı 600 yataklı termal tesis yapmak üzere harekete geçti. Yine bir ilçemizde sanayi dalında bir iş adamımızın müracaatı var bunlar peyderpey devam edecek. Erzurum bir nimet Allah'ın verdiği bu nimetleri hizmet olarak insanımıza Erzurum'umuza kazandırmaya çaba sarf edeceğiz.Ayrıca ikinci organize için altyapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz yatırım için yer yok diyenlere buradan istedikleri kadar yer verip yatırım yapmalarını sağlayacağız yatırım yapmak isteyen Erzurumlu ve diğer kardeşlerimizi Erzurum'a davet ediyoruz." dedi.

Sivil toplumun önemine değinen Sekmen, "Güçlü demokrasiye sahip olan ülkeler güçlü sivil toplum örgütlerinden oluşuyor. Günümüzde sivil toplum örgütlülüğünün önemini hepimiz biliyoruz güçlü ülkeler güçlü toplumlar güçlü demokrasiye sahip olan ülkeler güçlü sivil toplum örgütlerinden oluşuyor. Eğer ülkemiz kalkınmak istiyorsa güçlü sivil toplum örgütlülüğüne önem vermesi gerekiyor. bunu yapabilirsek o zaman demokrasimiz oturtmuş olur arzu ettiğimiz güçlü devleti yakalaya biliriz.

Hepimiz Anadolu'nun muhtelif kentlerinde yaşarken geçim derdiyle daha iyi yaşam derdiyle büyük şehirlerde toplanmış bulunuyoruz ana doluda sık sık bir araya gelip konuşma dertleşme imkanlarımız vardı ama büyükşehirlerde aynı ilçenin farklı mahallelerinde yaşarken bir araya gelme şansımız yoktu her gün buluşup konuşma imkanımız yok ama bu tür Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla bir araya gelerek gerek mutluluklarımız gerekse kederlerimiz paylaşma imkanlarını buluyoruz bu mekanlarda. Bunu için derneklerin ve vakıfların öneme büyük. biliyoruz ki mir milletin yaşaya bilmesi için değer ve yargılarını yaşatması gerekiyor gerek milli değer yargılarımız gerekse manevi değer yargılarımız mutlaka birbiriyle eş yaşatılması gerekiyor yoksa büyük şehirlerde toplumlar değerlerini kaybetme korkusuyla karşı karşıya bu dernekler hem değer yargıların yaşatılmasına fırsat tanıyor bir yandan da kentlilik bilincinin yerleşmesine vesile oluyor. bizler kendi kültürümüze sahip çıkarken bir yandan da yaşadığımız şehrin değerlerine sahip çıkıp onları da benimsememiz gerekir bu kurumlar topluma bunu da aşılıyor bu duygu ve düşüncelerle vakıf başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum görüyorum ki bu Vakıf çalışıyor. Bir mekan oluşturmuş, az önce Vakıf başkanımız açıkladı bu mekanın her katı ayrı bir dalda hizmet veriyor, bir kültür merkezi gibi çalışıyor bu anlamda da kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Mekanın oluşmasında bu konuma ulaşmasında Vakıf başkanı yönetimi ve emeği geçen siyasetçi iş adamı kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum mekan olursa hizmet olur, mekan olursa birlik olur iyiki yaptınız tekrar emek veren herkese yerel yönetim başkanımıza iş adamlarımıza ve Erzurumlulara bir kez daha teşekkür ediyor milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması dileğiyle başarılarının devamını diliyorum" dedi.

AKDAĞ, İFTİHAR EDİLECEK BİR GEÇMİŞE SAHİP BİR ŞEHRİN EVLATLARIYIZ

Sağlık eski Bakanı Erzurum milletvekili Recep Akdağ ise konuşmasında, "Allah'a şükürler olsun ki Erzurumluyuz dediğimizde iftihar edilecek bir geçmişe iftihar edilecek bir kültüre iftihar edilecek tarihe sahip bir şehrin evlatlarıyız. 12 senedir siyasetteyim 10 sene bir Erzurumlu olarak iftihar ederek sağlık bakanlığı yaptım bu süre içerisinde nereye gittiysem Erzurumlunun güzelliğinden bahsettiler, mertliğinden efendiliğinden bahsettiler bunun için hem Allah'a hamt ediyorum hem de hepinizle iftihar ediyorum, böylesi toplantılar Alvarlı efe hazretlerinin çok güzel ifadesini aklıma getirir. Buyuruyor ki efe hazretleri; Dün gece yar hanesinde; Yastığım bir taş idi; Altım çamur üstüm yağmur; Yine gönlüm hoş idi; Yar hanesinde olmak dostların içinde olmak anlamına da gelir bu kadar güzel insanın içerisinde olduğumuz için Allah'a şükür ediyorum. Benim dedemde derdi ki; Gönül ne kahve ister ne kahvene; Gönül muhabbet ister kahve bahane. Değerli kardeşim Süha beyin nezdinde vakıf yönetimine teşekkür ediyorum. Maltepe Erzurumlular Vakfı'nın yani buranın açılışını da beraber yapmıştık birkaç yıl önce ne kadar güzel ortam oluşmuş emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada bir taraftan kendi şehrimizin güzelliklerini yaşarken bir taraftan da bir birini uzun süredir görmemiş dostların bir araya gelerek muhabbet etmeleri hasret gidermeleri sağlanıyor. Bu anlamda da bu tür kurumlara ihtiyaç var onun için buraları açık tutan ayakta tutan herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

OSMAN BOYRAZ; ERZURUMLULARLA BİRLİKTE OLMANIN BAHTİYARLIĞINI YAŞIYORUM

İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise "Bugün Erzurumlularla birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum şunu çok net ifade ediyorum gerek siyasi hayatımda gerek İstanbul'a geldiğim günden beri sivil hayatımda her coğrafyadan çok yakın dostlarım oldu şunu net olarak ifade etmem gerekir ki Erzurum insanının sıcaklığını ayrı bir şekilde hissettim ve onların yanında bulunmaktan da mutlu oldum olmaya da devam edeceğim . özellikle İstanbul'da dernekçilik ve sivil toplum faaliyetlerini en iyi yürüten aslına uygun yürüten Erzurumluların faaliyetlerine katıldığımda görüyorum. Maltepe'de bulunan Erzurumlular vakfının açılışında katılmıştım orada da bu coşkuyu yaşamıştım aynı coşkuyu şu an dada yaşıyorum. Bende uzun yıllar kendi ilim dernek başkanı olarak bulundum ama biz başaramadık bize nasip olmadı ama o hazzı Erzurumlularla yaşıyorum" dedi

GÜLLÜCE, GELİN HEP BERABER ERZURUMLULAŞALIM

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise konuşmasında Erzurumluluk olgusuna vurgu yaptı. Güllüce, "Öncelikle bu vakfın görüntüsüyle mekanıyla çalışmalarıyla organizasyonuyla davetiyle bu duruma getiren başka başkanı Süha Dengizek ve değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlara teşekkür ederek başlamak istiyorum konuşmama. Dernek başkanlığı, Vakıf başkanlığı zor bir iştir yönetici olmakta zor bir iştir yönetimin dışında olan arkadaşlarımızda yorganı atarlar onların üzerine bu niye böyle olmuyor şöyle olmuyor diye konuşurlar. Burada da arkadaşlar sorumluluk almışlar ve görüyorum ki sorumluluklarını da en iyi şekilde yerine getirmişler. Bizlerin de bu kardeşlerimize eleştirmekten çok yardımcı olmamız lazım. Bu 7 kişini 70 kişini iş değil omuz omuza vermek lazım ki bu birliktelikler kıyamete kadar sürsün. Buralar bizim kültür yuvalarıdır. Devletin üzerinde durduğu mil kültür milidir. Bu mil koptumu o devletin yaşaması mümkün değildir. Bizim coğrafyamızda 150 yıldır bu mili koparmak için uğraşanlar var bizim toplumumuz o kadar derin kültüre sahip ki bunu başaramıyorlar Allah o mili kırdırmasın. Benim gönlümdeki dernek şu, Türkiye bir kültürel soykırıma tutuldu ve hala devam ediyor bizim çocuklarımız bizim kültürümüzden çok macdanıs firmasını biliyor, adam simit, çok bilmem kimi biliyor. Yunus Emre için üç kelime söyleyemeyen insanlar dışımızdaki dünyalarla ilgili saatlerce konuşa biliyor. Bunun Erzurumlusu Karslısı İstanbullusu kalmadı. Bu kültür soykırımı kültür tecavüzü 2000 rakımda dağdaki çobanlık yapan adamın çocuğunu da vuruyor şehrin göbeğinde yaşayan bizlerin çocuğunu da vuruyor. milletler üretenler ve kendi kültürüne sahip olanlar kalacak dünyada bu bilimsel bir gerçek kim daha çok üretiyorsa kim dada fazla özüne kültürüne sahip çıkmış bunu başkalarına aşılamışsa beka onların üzerinde olacak. Ben bu mekanları kendi kültürümüzü aşılayacak bir ocak olarak görüyorum burayı sadece Erzurum'a değil Türkiye'ye bir hizmet olarak görüyorum. Erzurumluluk şudur coğrafi bir olgu değil yani Aşkale'de başlayan Horsan'da, Karaurgan'da biten bir bir coğrafi bölge demek değildir Erzurumluluk. Erzurumluluk anadolu kültürünün yoğunlaştığı kutsal illerimizden biridir. Eğer bir insan ben milletime bayrağıma bağlıyım, ben değerlerime bağlıyım, ben inançlarıma bağlıyım, ben aileye saygı duyuyorum, ben bu milletin kutsallarını seviyor saygı duyuyorum, ben bu milletin değerlerini taşıyorum vatana millete bayrağa bağlıyım diyorsa Edirnelide, Karslıda, Diyarbakırlıda, Hakkarilide Erzurumludur Eğer bu dediğim ilkelere değerleri taşımıyorsa Erzurum'un göbeğin dede doğmuş büyümüş olsa o adam Erzurumlu değildir. Erzurumlu olmasına da ihtimal vermiyorum. bizler buraları birer okul birer kültür yuvası birer bilim yuvası gibi kullanalım ki çocuklarımız değerlerimizle yetişsin. gelin nereli olursak olalım hep beraber Erzurumlulaşalım." diye konuştu.

Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sağlık eski Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Tuzla Ordu Komutanı Tümgeneral Salih Ulusoy, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Av. Ahmet Selamet, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, eski milletvekillerimizden Rasim Cinisli, Mustafa Ilıcalı, kaymakamlar, iş adamları, Genel müdürler, Bürokratlar, Vakıf ve Dernek Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Selamet Mehmet Sekmen Erzurum Maltepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title