Haberler

Dadaş Mucit Kavurucu Sıcaklar İçin Klimalı Şapka İcat Etti

Güncelleme:

Erzurum'da yaptığı değişik icatlarla "Dadaş mucit" olarak bilinen Ebubekir Taşbaşı, kavurucu sıcaklara klimalı şapka icat ederek çözüm buldu.

Erzurum'da yaptığı değişik icatlarla "Dadaş mucit" olarak bilinen Ebubekir Taşbaşı, yurt genelinde etkisini gösteren kavurucu sıcaklara çözüm olarak cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak klimalı şapka icat etti.

KLİMALI ŞAPKA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Erzurum'da, "Dadaş Mucit" olarak tanınan ve kendi atölyesinde çeşitli projelere imza atan Ebubekir Taşbaşı, bu seferde cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak tüm yurdu etkisi altına alan kavurucu sıcaklara karşı serinlik için klimalı şapkayı icat etti. Yaz aylarında sıcaktan etkilenenlerin serinlemesi için yaptığı klimalı şapka vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, gerekli çalışmalar yapılmasından sonra üretime geçecek. Sıcak yaz aylarında artık klimasız bir yerde durulmadığını ifade eden Dadaş Mucit Ebubekir Taşbaşı, insanlar dışarıda 40 derece sıcaklarda gezdiği zaman sıcaktan bunalmamaları ve serinlemeleri için böyle bir icat yaptığını söyledi.

ŞAPKANIN İÇİNDE BATARYA VE BİLGİSAYAR FANI VAR

Klimalı şapkayı nasıl yaptığını anlatan Dadaş Mucit, "Şapkanın içine cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak böyle bir çalışma yaptım. Klimalı şapka şarjla çalışıyor ve bana 75 liraya mal oldu. Patentini aldıktan sonra Çin'de üretim olursa daha ucuza satışını yapabiliriz. Şapka 12 saat şarj olduktan sonra 8 saat çalışıyor. Klimalı şapka takanlar yaz sıcaklarını serin geçirecek. Özellikle hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden vatandaşların oradaki sıcak havaya karşı bu şapkaları kullanarak rahatlayabilirler. Sıcak altında tarlada çalışan çiftçiler için çok kullanışlı olabilir" dedi.



Klimalı şapkayı deneyen vatandaşlar ise sıcak havalarda şapkanın etkisini fark edeceklerini ifade ederek başınıza taktığınız zaman kısa sürede serinlik geldiğini söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ebubekir Taşbaşı Erzurum Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sinan:

ne yaptın sen dadas millete kafayı üşütücen iyice:))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title