Haberler

Dadaş Film Festivali Bu Yıl Güldürecek

9.Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2-7 Mayıs tarihleri arasında “Komedi" temasıyla Erzurum'da yapılacak.

9.Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2-7 Mayıs tarihleri arasında "Komedi" temasıyla Erzurum'da yapılacak.

Kültür Bakanlığı - Sinema Genel Müdürlüğü sponsorluğu, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi desteği, Anadolu Kültür ve Sinema Derneği organizasyonları ile düzenlenen 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2 Mayıs Cuma akşamı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki açılış töreni ile başlayacak.

9. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında, ulusal yarışma filmleri, ulusal özel gösterimler, basına saygı belgesel filmi, uluslararası bölümde; Alman filmleri, kısaları, animasyonları, uzun metraj, çocuk filmleri gösterimleri yapılacak.

Festival boyunca Erzurum bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Erzurumlu çocuklar tarafından hazırlanan "Çocuk Hakları ve Komedi" resim sergisi, Türk Komedi Filmlerinin Afiş Sergisi, Kortej, Açılış ve ödül törenleriyle dolu dolu ve eğlenceli beş gün geçirilecek. 02 Mayıs 2014 akşamı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek açılış töreninde festivale katılan komedi sanatçılarına birer plaket verilecek. Açılış gecesi "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı" filmiyle sona erecek.

2-7 Mayıs tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleşecek 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin danışma kurulunda Sinema Yazarı, Yapımcı ve Belgesel Yönetmeni Nil Gürpınar, Goethe Enstitüsü Film Koordinasyonu sorumlusu Fügen Uğur ve Akademisyen Suat Gezgin yer alıyor.

Jüri Başkanlığını Yazar, Yönetmen ve Senarist Gani Müjde'nin yapacağı Dadaş Film Festivali'nin Jüri üyeleri ise; Akademisyen, Sinema Eleştirmeni Aslı Selçuk, Sinema Yazarı Sanatçı Ömür Gedik, Oyuncu Murat Han, Akademisyen Ahmet Sarı'dan oluşuyor. 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde yarışan filmler, yedi farklı dalda ödüllendirilecek.

Katılımcılar; En iyi Film, En iyi Senaryo, En iyi Kadın Oyuncu, En iyi Erkek Oyuncu, En iyi Kurgu, En iyi Görüntü Yönetmeni, En iyi Müzik dallarında ödüllendirilecek.

9. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde "usta" larda unutulmadı. "Hababam Sınıfı" "Muhsin Bey" "ustalara saygı", Ertem Eğilmez, Yavuz Tuğrul, Şener Şen, Halit Akçatepe ise "onur ödülü" ne layık görüldü. Ayrıca Sinemaya emek veren ve unutulmayan isimler de ödüllendirilecek. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Valiliği Kültür Bakanlığı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title