Haberler

Sultangazi'de 14 Yaşındaki Kız Gaz Kapsülüyle Başından Yaralandı

Güncelleme:

Sultangazi, Gazi Mahallesi'nde dün çıkan olaylarda başından yaralanan 14 yaşındaki kız çocuğu D.G., hastanede tedavi altına alındı. D.G.'nin yapılan ameliyattan sonra servise alındığı öğrenildi. D.G.'nin polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandığını öne süren avukat Özgür Yılmaz, konuyla ilgili dava açacaklarını söyledi.

Dün sabah saatlerinde polis ekipleri, Sultangazi'de operasyon yapmış, ardından bu duruma bir grup tepki göstermiş ve polisle çatışmıştı. Grup, polisin müdahale etmesi sonucu dağılmıştı. Polis ekipleri dün akşam saatlerinde de gruba müdahale etti. İddiaya göre, ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki D.G., akşam saatlerinde çıkan olaylarda başından yaralandı. Bunun üzerine çevredekiler D.G.'yi hemen Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi.

"GÖRÜNTÜLERİN KAYBOLMAMASINI İSTİYORUZ"

Bugün hastanenin acil bölümü önünde basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Özgür Yılmaz, D.G.'nin polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandığını öne sürdü. D.G.'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve yoğun bakım servisinden alınarak serviste tedavi gördüğünü belirten Yılmaz, "Olay yerinde mobese kamerası var. Görüntülerin kaybolmamasını istiyoruz. Tanıkların anlattığına göre bu olayın gaz fişeği ile gerçekleştiği ve çocuğun arkadan hedef alınarak vurulduğu söyleniyor" dedi.


"POLİS COPLARLA HASTANEYE GİRDİ"

D.G.'nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Biz ameliyathanenin kapısından beklerken polis coplarla hastaneye girdi. Sağa sola saldırmaya başladı. Çocuğumuzun teyzesini gözaltına aldı. Bu ne yazık ki ilk defa olmuyor ülkemizde. Gençlerimiz bu şekilde vuruluyor. Biz çocuklarımızın öldürülmesini istemiyoruz. Ölmemesine sevindik. Dün gece o riski de vardı. Bir kısım ameliyatlar geçirecek. Umarım kalıcı izler kalmaz. Atmasını bilmiyorsanız, beceremiyorsanız gaz fişeğini yasaklayın. Çocuklarımızı öldürmeyin" diye konuştu.

ÜVEY BABA HASTANEYİ SUÇLADI

D.G.'nin ismini vermek istemeyen üvey babası ise, çocuğuna geç müdahale edildiğini öne sürerek hastaneyi suçladı. D.G.'nin üvey babası şöyle konuştu: "Ne kadar geç kalınırsa o kadar izi kalır mantığıyla hastane personeli bu konuda yardımcı olmamıştır. Küçük çocuğu vuran bir polis, böyle bir yasanın arkasına saklanarak bizleri zor durumda bırakıyorlar, ufacık çocuklarımızı vuruyorlar. Sağlık durumu şu an iyi. Şu an konuşabiliyor. Bizi tanıyor. Okuldan çıkıp gitmiş. Herhangi bir örgütsel gibi şeyleri yok çantasında" dedi.

MEHMET SEVİGEN: HÜKÜMET GAZİ'DE YAŞAYANLARA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRSİN

Olayı duyarak aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için hastaneye gelen CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen ise, yaptığı açıklamada, hükümetin Gazi Mahallesi'nde yaşayanlara bakış açısını değiştirmesi gerektiğini belirterek, "Konuyla ilgili açıklama yapmak isteyen avukatlar bile darp ediliyor, açıklama yapılmasına müsaade edilmiyor. Ümidimiz, çocuğumuzun iz kalmadan sağlığına kavuşması. Buradaki insanlar da demokratik haklarını kullanmak istiyorlar. Bu hükümet Gazi Mahallesi'nde oturanlara bakış açısını değiştirsin" dedi.

Hastanenin acil bölümü önünde bekleyen bir grup ise, 'Anaların öfkesi katilleri boğacak' diye slogan attı. Kalabalık daha sonra hastane önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Özgür Yılmaz Sultangazi Taksim Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

ahmet baloğlu:

tez zamanda kurtulurda. . . berkin gibi kıymete binmez. . . . . . . onuda ekmeğe bahane etmezler. . . kim bilir ne atıyordu polise. . . . . .

11
3
yanıtYanıtla
saliha yüksel:

odamı ekmek almaya gidiyormuş yoksa. . .

8
4
yanıtYanıtla
ayşe özkuş:

tiplere bak hepsi alevi. . . . . . varya işleri güçleri devlet karşıtlığı. . devleti tanımama . . devlete zarar

7
3
yanıtYanıtla
ASLAN BEYMobil-ANDROID:

14 yasinda kiz berkin 15 digeri 12 yada 13 hicmi büyük yasta ekmek almaya giden yok yada devletini yikmaya polisi taslamayami desek

3
2
yanıtYanıtla
sinem çokgezen:

ne işi varmış 14 yaşındaki bir veledin protesto alanında. . . hem protesto ne için. . . . . . neyiniz eksik. . . . . açmısınız susuzmu. . elinizden ne alındı . . herkeze imtiyazlar tanınıyorda size tanınmıyormu. . ya siz ne allahsızsınız ya. . . hoş ne dininiz var ne peygamberiniz. . . .

4
0
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-ANDROID:

İyi anadık açıklamanızıda faka be adam o çocuksa eğer evde anasının yanında olsun sokakta gösteride eylemde ne işi var. Taş atarken eylem yaparken sıkıntı yok, ama canınız yanınca küçük masum çocuk yazık...

2
1
yanıtYanıtla
gercekMobil-ANDROID:

gebersin terorist

1
2
yanıtYanıtla
yelda gülaslan:

gebersin diyeceğim olmayacak benimde kızım var. . . . . ama benim kızım vatan bayrak devlet asker polis kuran din islam sevgisiyle büyüyor. . . . . yani bunlarda olmayan sevgiyle. . . . .

1
1
yanıtYanıtla
ateistMobil-ANDROID:

ayse saliha ahmet teroristsiniz yaptiginiz en iyi sey vatan hainligi ve koru korune biat etmek musrik munafik zindik ve kafirsiniz sizin terminolojinize gore konusmak gerekirse ve tabiki sapiksiniz

0
2
yanıtYanıtla
gozleri kor olmus muslumanlarMobil-ANDROID:

zamaninda bazilarinin bizlere namaz kilan herkese yaptigi seyi yani genellemeleri namaz kilan herkesi terorist gerici gordugu gibi sizde simdi tum alevileri tum kurtleri hatta sizden olmahan herkesi genelleme yaparak hakaretler etmeniz gercekten yazık

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title