Haberler

D-100 Karayolunda Çökmeler Devam Ediyor

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi D-100 karayolunda yağan kuvvetli sağanak yağmur, istinat duvarının çökmesine neden oldu.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi D-100 karayolunda yağan kuvvetli sağanak yağmur, istinat duvarının çökmesine neden oldu. Eşme Mahallesi'nde ise yaklaşık 7 ay önce selden dolayı çöken yol tehlike saçmaya devam ediyor.

Kartepe D-100 karayolu Eşme Mahallesi İstanbul istikametinde, geçtiğimiz haftalarda yaşanan yağış nedeniyle istinat duvarı çöktü. Bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmayan ve belli noktalardan Sakarya istikametine verilerek tek gidiş ve gelişe düşürülen D-100 karayolunda istinat duvarında çökmeler devam ediyor. Yaklaşık 100 metrelik bir bölümde meydana gelen çökme nedeniyle D-100 karayolunun İstanbul istikametinde trafik Ankara istikametinde tek şerit olarak veriliyor.

Kartepe Eşme Mahallesi'nde ise 'mezarlık yolu' olarak bilinen D-100 yanyol tehlike saçmaya devam ediyor. Yaklaşık 7 ay önce yaşanan selle beraber çöken yolda aradan geçen 7 aydan bu yana herhangi bir çalışma yapılmadı. Önlem alınmadığı için birçok yerinde çökmelerin ve kopmaların yaşandığı yol, D-100 karayolunu da tehdit ediyor. Son zamanlarda yağan yağmurlarla beraber yolda yeni çöküntüler oluşurken, yolun karşısında bulunan mezarlıklar da dere yatağına çökme noktasına geldi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kartepe Eşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title