Haberler

Çydd Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen Açıklaması

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan'a yönelik sözlerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanının, "Birileri, bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Şöyle bağırsan sesinin duyacağı adaları biz Lozan'la verdik" şeklindeki açıklamasının kamuoyu vicdanını derinden yaraladığını savunan Akmen, "Cümlede geçen 'Birileri' ifadesi ile ulusal kurtuluş savaşının kahramanları büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü'nün kast edildiği çok net olarak anlaşılmaktadır. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş belgesi olan Lozan Antlaşması'nın unutulmaz kahramanları olan Atatürk ve İnönü itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

"Lozan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu tescil edilmiştir"

Bu açıklamanın, Cumhurbaşkanının iki ay önce 24 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı açıklamadaki, "Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakarlıkla elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir" ifadesi ile taban tabana bir zıtlık içinde olduğunu dile getiren Akmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi olan Lozan Antlaşması, Kurtuluş Savaşı sonrasında emperyalist güçlere karşı verilen diplomatik zaferin belgesidir. Lozan'da, dönemin Dışişleri Bakanı İsmet İnönü'nün tarihte eşi benzeri olmayan müzakere başarısı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu tescil edilmiştir. Bu kapsamda, ülkemizi yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz. Lozan, Türkiye Cumhuriyetinin onur belgesidir ve öyle kalacaktır. Ulusal kurtuluş savaşının ve Lozan'ın kahramanları Atatürk ve İnönü'yü, Türk halkının gönlünden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Lozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title