Haberler

    Cyanogenmod İçin 8 Neden!

    Android cebinizde CyanogenMod'u kullanmanız için 8 geçerli nedeni sıralıyoruz!

    CyanogenMod, Android'li cihazlar için geliştirilen en popüler custom ROM'lardan. CyanogenMod, Android'in resmi olmayan bir sürümü ancak muhtemelen şu anki telefonunuzda veya tabletinizde bulunan Android'e göre, daha saf bir deneyim sunuyor.

    Biz bu yazımızı yayına hazırlarken CyanogenMod 11'i kullanıyorduk. Cihazınızı destekliyorsa, CyanogenMod yükleme uygulaması ile onu yüklemeniz her zamankinden daha kolay.

    Güncel, stok Android

    CyanogenMod, güncel bir Android sürümü sunuyor. Bunun yanında, orijinal Google'ın Android'ine çok yakın ve saf bir yapıya sahip. Evet, CyanogenMod da kendine has ince ayarlar yapmış, ve kendi uygulamalarına da sahip. Ama buna rağmen Google'ın arayüzüne saygı duymuşlar ve bu eklenen şeylerin çoğu, ayarlar ekranında ekstra seçenekler şeklinde duruyorlar. Diğer üreticilerin cep telefonunu tıka basa doldurduğu gereksiz şeylerden arınmış olduğu için, yüklenmesi de çok hızlı.

    CyanogenMod'u yüklemeniz için en önemli sebep, saf ve güncel bir Android deneyimi sunması. Üretici firmaların artık destek vermediği eski Android cihazları yeniden canlandırmak için CyanogenMod ideal.

    Ayrıca artık OTA (over the air) güncellemeleri de desteklediği için, ROM flash'lamaya gerek olmadan, sadece birkaç dokunuşla yeni güncellemeleri alabiliyorsunuz. CyanogenMod'un, cihazınızı üreticinizden önce güncelleme olasılığı oldukça fazla.

    Privacy Guard

    Privacy Guard, yüklü olan uygulamalarınızın hangi izinleri kullanabileceğini, ve yeni yüklenen uygulamaların varsayılan olarak hangi izinlerle yükleneceğini ayarlamanızı sağlıyor.

    Bu ayar ile, iOS tarzı izin deneyimine Android'de sahip oluyorsunuz. Yani izniniz olmadan, uygulamalar yer bilginize, bağlantılarınıza ve diğer kişisel bilgilerinize erişemiyorlar. Bu eski bir Android özelliği olan App Ops üzerine kurulmuş. Google, bunu ortadan kaldırmıştı.

    İzinleri kısmen engellenmiş bir uygulama kullandığınızda, Privacy Guard sizi uyarıyor ve bu sayede uygulamada bir sorun olduğunda, engellemeyi devre dışı bırakabiliyorsunuz.

    SuperUser

    Superuser ekranı, Android ayarlar ekranına root izinlerini entegre ediyor. Bu arayüzde uygulamaların superuser isteklerine izin verilip verilmeyeceğini, ayrıca cihazınızda root'u devre dışı bırakıp bırakmayacağınızı ayarlayabiliyorsunuz. Cihazınızı PC'ye bağlayıp herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok ve güncellemelerde root'u kaybetmiyorsunuz. CyanogenMod, istediğiniz zaman size root erişimi veriyor, istemediğiniz zaman da devre dışı kalabiliyor.

    Temalar

    Temalar panelinde, istediğiniz temaları, stilleri, simgeleri, yazı tiplerini ve ses paketlerini seçip yükleyebiliyorsunuz. Bu seçenekler, tipik bir Android cihazda genelde bulunmuyor.

    Cyanogen Theme Showcase ile temalara kolaylıkla bakabilir ve indirebilirsiniz.

    Arayüz ince ayarları

    Arayüz ayarları ekranında birçok ayar var. Bildirim çubuğunu, hızlı ayarlar panelini ve gezinti çubuğunu istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

    Durum çubuğu panelinde pratik bir parlaklık ayarı var. Bununla sadece parmağınızı ileriye veya geriye kaydırarak tam istediğiniz parlaklık seviyesine cihazınızı ayarlayabiliyorsunuz.

    Ekolayzer

    DSP Manager uygulaması, tüm sisteme etki eden bir ekolayzer kontrolü sunuyor.

    Tuş ayarları

    Buttons ekranında, cep telefonunuzun tuşlarının ne yapacağını ayarlayabiliyorsunuz. Mesela, ses tuşlarında uzun tutmayı, şarkılar arasında geçiş yapmak için ayarlayabilirsiniz. Kulaklık kablonuzun üzerinde kontrol tuşları yoksa, bu özellik çok işinize yarayabilir.

    Profiller

    Profiller özelliğine ayarlardan seçerek, güç tuşunda uzun tutarak, veya profil ayarına dokunarak ulaşabilirsiniz. Profiller, bir grup ayarı belli durumlar için saklamanıza yarıyor. Mesela, iş yerindeyken cep telefonunuzu hep titreşim moduna alıyor ve mobil veriyi kapatıyorsanız, bu ayarları "iş" adı altında bir profile toplayabilirsiniz. Bu sayede her defasında ayarları tek tek değiştirmek zorunluluğu ortadan kalkıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title