Haberler

CV Bank ile 5 Bini Aşkın Kişi İş Sahibi Oldu

Güncelleme:

Gaziemir Belediyesinin hayata geçirdiği cv bank projesi sayesinde 5 bin 400 kişi iş sahibi oldu.

Gaziemir Belediyesi'nin hayata geçirdiği cv bank projesi sayesinde 5 bin 400 kişi iş sahibi oldu.

İşsizliğe çözüm üretmek isteyen Gaziemir Belediyesi, cv bank projesini 2009 yılından bu tarafa düzenli bir şekilde devam ettiriyor. İşveren ve işsiz kişiler arasında köprü olan belediye, bugüne kadar ise 5 bin 400 kişiyi iş sahibi yaparak yüzünü güldürdü. Kısa sürede iş arayanlarla, işçi arayan işletmelerin buluşma noktası haline gelen cv bank, işletmelere de büyük katkı sağladı. Proje, uluslararası alanda faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin ve holdinglerin bile dikkatini çekti.

Öte yandan, proje kapsamında 100 kişi daha iş sahibi oldu. Cv bank'a başvuran kişilerle Vestel yöneticileri belediyenin meclis salonunda bir araya gelerek ön görüşme yaptı. Uygun görülen kişiler, pozisyonuna uygun olarak iş başı yaptı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, projeyi anlatarak, "Bu kapsamda vatandaşlara İŞKUR kaydı açma, kayıt güncelleme, işsizlik ödeneğine başvurma hizmetleri de sunuyoruz. İşverenlerin İŞKUR kaydını oluşturmasına, ilan açmalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu. Şenol, "Bir kişiye iş bulduğunuzda o insanın evine ekmek götürmesini sağlamanın dışında, dolaylı yoldan esnafa katkı vermiş oluyorsunuz. Aynı zamanda ülke ekonomisinin gelişmesine destek vermiş oluyorsunuz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil İbrahim Şenol Gaziemir Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title