Haberler

Çuval Cinayetinde Delillere Kriminal İnceleme ve Dna Testi Yapılacak

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, çuval içinde cesedi bulunan 37 yaşındaki Murat Dereli'nin katil zanlısı olan iki kız kardeşi, annesi ve eniştesinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, çuval içinde cesedi bulunan 37 yaşındaki Murat Dereli'nin katil zanlısı olan iki kız kardeşi, annesi ve eniştesinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, cinayette kullanıldığı ileri sürülen ve olayın ardından adli emanete alınan çuval, ip, poşet, koli bandı ve öldürülen Dereli'nin ağızına tıkılan bez parçasına kriminal inceleme ve DNA testi yapılmasına karar verdi.

Göltürkbükü Mahallesi, Çataldağ Mevkisi'ndeki ormanlık alanda geçen 11 Ağustos'ta, bir çuval içinde el ve ayakları arkadan bağlanmış, ağzına bez parçası tıkılmış, başına poşet geçirilmiş erkek cesedi bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine sevk edilen jandarma ekipleri, başka yerde öldürülüp, atıldığı belirlenen kişinin, yaralama suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye edilince, bir balık çiftliğinde çalışmaya başlayan Murat Dereli olduğunu saptadı.

Olayın ardından jandarma Dereli'nin eniştesi S.E. (39), kız kardeşleri H.D.E. (36), M.Ö. (35) ve annesi F.K.'yi (60) ile R.K.'yi (37) gözaltına aldı. 5 şüpheliden anne F.K. dışındaki 4'ü tutuklandı. Şüpheliler hakkında Bodrum Ağır ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' ve 'yakın akrabayı öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın dün görülen üçüncü duruşmasına tutuklu sanıklar S.E., H.D.E., M.Ö., R.K. ve tutuksuz sanık F.K. ile avukatları katıldı. Sanıkların çelişkili ifadeler vermesi hakim Yakup Yıldırım'ı kızdırdı. Yıldırım, sanıkları, "Kimse gerçekleri saklayamaz. Her duruşmada, her ifadede ayrı bir hikaye anlatıyorsunuz. Herkesin doğruyu söylemesi hem adalet hem de kendisi için iyi olur" diye uyardı.

"EŞİM VE ARKADAŞI AĞABEYİMİ BOĞARAK ÖLDÜRDÜ" İDDİASI

Sanık H.D.E. duruşmada gözyaşları içerisinde verdiği ifadesinde "Eşim S.E. ve arkadaşı R.K.'nin ağabeyimin başına iki, üç poşet geçirip, boğmaya çalışmalarına kapı aralığından tanık oldum. Başaramayınca, kalınca bir ipi boynuna doladılar. Eşim ve arkadaşı iki ucundan çekmeye başladılar. Beni de öldürebileceklerini düşünüp, müdahale edemedim. Şok olmuştum. Eşimi seviyorum ama ağabeyimi öldürdüğü yetmiyormuş gibi bir de suçu benim ve ablamın üzerine atarak cinayete bizi de alet etmeye çalışıyor. Asla kendisini affetmeyip, boşanacağım" dedi.

DNA TESTİ İSTEDİ

Duruşmada M.Ö.'nün avukatı Özge Doğanalp, mahkeme heyetinden adli emanette bulunan ve cinayette kullanıldığı belirlenen çuval, ip, poşetler, koli bandı ve öldürülen Dereli'nin olay anında bağırmaması için ağzına tıkılan bez parçası üzerinde kriminal inceleme ve DNA testi yapılmasını ve maktülün olaydan önce S.E. ve R.K. ile son iki hafta içinde yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarının Telekomünaksyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) istenmesini talep etti.

DNA testinin yapılmasının gerçek katillerin ortaya çıkarılıp, adaletin yerini bulmasını sağlayacağını da belirten avukat Doğanalp, müvekkili M.Ö.'nün olay anında bayıldığı için hastaneye kaldırıldığını ileri sürdü. Doğanalp, müvekilinden de DNA örneği alınıp, inceleme yapılmasını istedi. Sanıklardan R.K.'nin olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alındıklarında S.E.'ye "Adamı biz öldürdük. Kadınları bu işe niye karıştırıyorsun?" diye, sık sık konuşma yaptığını da iddia eden Doğanalp, o gün görevli olan jandarmaların da tanık olarak dinlemesi talebinde bulundu.

İfade ve savunmaların alınmasının ardından duruşma, olayda kullanıldığı ileri sürülen, adli emanetteki delliler üzerinde kriminal inceleme ve DNA testi yapılması, TİB'den telefon kayıtlarının dökümlerinin istenmesi ve tanık jandarmaların dinlenmesi için ertelendi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dereli Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title