Haberler

Curlingde Yeni Bir Sayfa Açılıyor

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum'da yapılan seçmelerde, Curling Milli Takımı'nın iskeleti belirlenmeye başladı Curling Milli Takımı Teknik Direktörü Rafael: "Bireysel olarak çok iyi bir takım olacağımıza inanıyorum.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu, tarafından Erzurum'da yapılan seçmelerde, Curling Milli Takımı'nın iskeleti belirlenmeye başladı.

Yakutiye ilçesindeki Curling Arena'da, Kanadalı teknik direktör Daniel Rafael ile yardımcı antrenör Fatih Ağduman gözetiminde yapılan milli takım seçmelerinde sporcuların performansı göz dolduruyor.

Teknik direktör Rafael, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yeni geldiğini anımsatarak, sporcuları yakından tanıdıkça daha iyi bir takım haline geleceklerini söyledi.

Ülkemizin curling ile yeni tanıştığını ve dünya markası olması için belirlenen hedeflerin olduğunu anlatan Rafael, "Seçmeler gayet iyi gidiyor 23 kişiyle başladık ve ilk etapta 8 kişiyi eledik. Şimdi sayı 15'e indi. Seçmelerin ardından sayı 6 kadın, 6 erkek olmak üzere 12'ye düşecek. Seçmelerden sonra iyi bir takım ortaya çıkartacağımıza inanıyorum. Takımla birlikte güzel işler yapacağımız ortada" dedi.

Rafael, milli takımda çok kaliteli sporcuların olduğunu, Türkiye Curling Milli Takımı ile güzel işler yapacaklarını ifade etti.

Türk sporcuların öğrenecekleri çok daha fazla şeyin olduğunu vurgulayan Rafael, şöyle konuştu:

"Sporcularımızı çok beğendim fakat öğrenecekleri daha çok şey var. Ülkenizde böyle bir curling salonunun olması çok büyük bir avantaj. Çocuklarımızın kısa sürede iyi bir sporcu olacaklar ve kısa sürede bildiklerinin üzerine tecrübe koyarak daha iyi yerlere geleceklerdir. Şu anda çok fazla bir şey söylemem yanlış olur. Bireysel olarak çok iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Çocuklarla bireysel olarak bir araya gelince bunu görmek mümkün. Milli takım sıralamasını henüz yapmadık. Takım dinamiklerini gördükten sonra karar vereceğiz ama iyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz." - Erzurum

Kaynak: AA / Spor

Yakutiye Erzurum Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title