Haberler

Cüneyt Tanman Kararının Sebepleri Arasında Arda Turan Krizi de Var

Güncelleme:

Galatasaray'da Başkan Özbek, Cüneyt Tanman'ın yetkilerini kısıtlarken bu kararın alınmasında Arda Turan manevrası da etkili oldu.

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, birlikte yola çıktığı efsane kaptan Cüneyt Tanman'ın yetkilerini kısıtlama kararı aldı. Kampa kardeşi Mehmet Özbek'i yolladı. Transfer görüşmelerinde direkt devreye girdi ve ortaya şöyle bir tablo çıktı:

Taraftarın, transferleri yaptırmadığı gerekçesiyle cephe aldığı Cüneyt Tanman pasifize edildi. Bu yapılan hamle sonrası taraftar arasında "Nihayet büyük transferler art arda patlayacak" yorumları yapılmaya başlandı. Halbuki mesele hiç de dışardan görüldüğü gibi değil. İşte ilk defa okuyacağınız detaylarıyla krizin gerçek yüzü:

1- SADECE AKCAN'I ALABİLDİ

Cüneyt Tanman altyapıyı düzenlemesi ve Porto örneğini hayata geçirmesi için görevlendirildi. Tanman bu konuda rapor hazırlıyordu. Ancak kurmak istediği sistem için gerekli olan işe alımları yaptıramadı. Sadece Ahmet Akcan'ı getirdi onun da geleceğinden endişeli.

2- AYNI YÖNDE KONUŞTU

Transferde ağır davranmasını yönetim kurulu masasında başkan bizzat istedi. Hamza Hoca "Benim takımımda zaten yıldızlar var. Bu takım iki kupa aldı" deyince Tanman da bu doğrultuda konuştu. Bu sırada Fenerbahçe transferleri arka arkaya patlatınca taraftarın tepki gösterdiği isim Tanman oldu.

3- PODOLSKİ BİLE OLMAYABİLİRDİ

Örneğin Podolski bile yapılması planlanan bir transfer değildi! Hamza Hoca, Amrabat'ı sol kanata monte edecekti. Ne var ki oyuncunun kiralık oynarken Malaga'ya imza attığı ortaya çıktı. Opsiyon da zaten İspanyol kulübündeydi. Aynı dönemde taraftarın baskısı artınca Tanman transferi bitirdi. Yani imkân verildiğinde o da gereğini yaptı.

4- TERS KÖŞE OLDU

Arda Turan'ın kiralanması konusunda kulübün duruşu "Bize uymaz" şeklindeydi. Tanman, kulübün 'politikası' doğrultusunda konuşurken yine ters köşe oldu. Çünkü Dursun Özbek menajer Ahmet Bulut ile konuşmuş ve "Arda'ya kapımız açık" demişti.

5- "HERKES GÖRECEK"

Galatasaray'da bir yönetici aynen şunları söylüyor: "Elinde 20 milyon Euro'luk bütçe vardı da Cüneyt Tanman mı transfer yapmadı? Bundan sonra transferleri kimin yaptırıp yaptırmadığını herkes görecektir."

6- TRANSFERE İZİN VERMEDİLER

Aslında Cüneyt Tanman'ın yapmak üzere olduğu transferler vardı. Bunların tümü Hamza Hoca'nın istediği ve beklediği transferlerdi. Fakat yönetim kurulu fren yaptırınca bu transferler olmadı. Hamza Hoca'nın da morali bozuldu.

7- KENDİSİ BİLGİLENDİRİLMEDİ

İbrahimovic transferiyle ilgili Cüneyt Tanman'a hiçbir bilgi verilmedi. Hamza Hoca'nın fikri alınmadı. Ancak PSG ve futbolcunun menajeri ile temaslar hep oldu. Galatasaray Huntelaar için "Fiyat düşerse alırız. Çünkü bizim Finansal Fair Play sıkıntımız var" diyerek Schalke'ye mesaj gönderirken, İbrahimovic için kesenin ağzını açmayı göze aldı. Ancak bu transferin de oldukça zorlu bir süreç içerdiğini belirtelim.

(Bugün)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Cüneyt Tanman Galatasaray Arda Turan Porto Spor Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500

Yorumlar (10)

Karagül ErdalMobil-ANDROID:

AZİZBAHÇE TRANSFER ŞAMPİYONU OLSUN CİMBOM LİG ŞAMPİYONU

8
4
yanıtYanıtla
ardi:

BU GALATASARAY FAKIR TAKIM YA GECEN SENE CUMHURBASKANININ ELINI OPTULER SAMPIYON OLDULAR BU SEZONDA ARAPLARIN ELERINI OPUN MADI SIKINTIDAN KURTULURSUNUZ SEFILER

1
6
yanıtYanıtla
rafet:

arda gs ile anılmamalı adam gitti hala sıkıntısı devam ediyor nasıl bir iş.

4
1
yanıtYanıtla
AnkaMobil-ANDROID:

KML....dört yılda üç şampiyonluk iki Türkiye kupası iki süper kupası..siz ne aldınız..dördüncü birini..

3
1
yanıtYanıtla
wwwwwwwwwwwwwwwwwwww:

3 yıldızlı fenerliler konuşmayın

2
1
yanıtYanıtla
Cengiz:

Ben bir GALATASARAYLI olarak soruyorum. Türkiyede büyük takim galatasaray ve fener var (besiktas ve trabzon da tabii ki büyük takim) lakin, nice yillar galatasaray lig sampiyonu oldu, uefa sampiyonu oldu ve ve ve. bu paralar nereye gitti, niye galatasaray para SIKINTISI yasiyor ?

3
0
yanıtYanıtla
bulentÖzkanMobil-ANDROID:

Galatasaray işi çok zor

2
1
yanıtYanıtla
tırıs i:

Niye bizim paramız yok? zamanında uefa kupasını trabzon mu aldı da haberimiz yok? okadar şampiyonluk primleri nerede?

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

lmuslera yeter başka tarnsfere gerek yok tutan iti en iyi forvet bizde milli takım golcüsü bide podolski yeter şampiyon G. S

0
0
yanıtYanıtla
G.S:

muslera yeter başka tarnsfere gerek yok tutan iti en iyi forvet bizde milli takım golcüsü bide podolski yeter şampiyon G. S

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title