Haberler

Cunda'nın Kanalizasyon Atıkları Denize Akıtılıyor

Balıkesir'in turistik ilçesi Ayvalık'ta son günlerde artan lağım kokusunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BASKİ) Cunda- Ayvalık arasındaki ana boru üzerinden kanalizasyon atıklarını denize boşaltmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Balıkesir'in turistik ilçesi Ayvalık'ta son günlerde artan lağım kokusunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BASKİ) Cunda- Ayvalık arasındaki ana boru üzerinden kanalizasyon atıklarını denize boşaltmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Kuzey Ege'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık'ta son günlerde artan denizdeki lağım kokusu, tatilcileri canından bezdirdi. Zaman zaman dayanılmaz bir hal alan kokudan rahatsız olan Ayvalıklılar ve tatilciler, belediye ve gazeteleri telefon yağmuruna tuttu. Bunun üzerine söz konusu kokunun geldiği bölgede araştırma yapan gazeteciler, kokunun BASKİ'nin Cunda- Ayvalık arasındaki ana boru hattından yaptığı by-pass bağlantısıyla kanalizasyon atıklarını denize boşalttığını belirledi. BASKİ'nin Ayvalık Belediyesi'nin kısa bir süre öncesinde hizmete soktuğu 13 Nisan Koruluğu Mesire Alanı önünde bulunan tali yol üzerindeki ana boruya 'T' şeklinde bağlantı yapılıp atık suyun denize deşarj edildiği görüldü. BASKİ'nin zaman zaman bu vanayı açarak, Cunda Adası'ndan gelen kanalizyon atıklarını denize saldığı anlaşıldı.

BASKİ Ayvalık Müdürü Sadettin Gezen, kanalizayon atıklarının denize boşaltıldığını doğrulayıp, Ayvalık BASKİ işletme binasının önünden Türkiye'nin İlk Boğaz Köprüsü'ne kadar uzanan yeni bir ana hat çekerek, köprü ile Aliçetinkaya Mahallesi arasındaki kanalizayon hattındaki kot farkını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Söz konusu çalışmanın halen daha sürdüğünü anlatan Gezen, yeni hattın devreye girmesinin ardından, 13 Nisan Koruluğu önündeki ana boru hattındaki tahliye vanasını iptal edeceklerini de kaydetti. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title