Haberler

Çumra Belediyesi'nden 2015 Yılında 400 Bin Metrekare Yol

Konya'nın Çumra İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2015 yılında 26 mahalle 146 sokakta 400 bin metrekare yol çalışması gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, "Göreve gediğimiz günden bugüne kadar birçok alanda çalışmalar başlattık. Her seçim öncesi uğrak yeri haline gelip söz verilen ama yıllardır dokunulmayan Sanayi Sitelerimizle işe başladık ve Çumra Merkez sanayi sitemiz başta olmak üzere İçeriçumra ve Alibeyhüyüğü Mahallelerimizde bulunan sanayi sitelerimizin de yollarını tamamen kilitli taşla kapladık. Yıllardır dokunulmayan yerlerimiz sadece sanayi sitelerimiz değildi tabi alt yapısı başta olmak üzere yıllardır dokunulmayan yollarımız vardı. Çumra Belediyesi olarak 2015 yılında toplam 400 bin metrekare yol yapım çalışması yaptık. Çumra Belediyesi yanı sıra Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden ve beldeden dönüşen mahallerimizin de bazı yolların yapımı ve onarımı yasa kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi Çumra'da kendini göstermiş ve hizmetleri noktasında faaliyetlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye başlamıştır. Toplam ihale değeri 6,5 milyon TL olan Okçu Ana Caddelerinin asfaltla kaplanması, Okçu-İnli-Kuzucu-Karaman yolu arası, Gökhüyük-Balçıkhisar-Yenisu Arası ve Çumra-Alibeyhüyüğü yolu ile beraber toplam 40 kilometrelik yol genişletme çalışmaları başladı. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçeye prestijli bir cadde kazandırma projesiyle Çumra merkezde toplam değeri 8 milyon lira olan ve 6 caddeden oluşan 6,5 kilometrelik yolda sıcak asfalt çalışması başlamış, Konya yolu genişletildi ve İstiklal Caddesiyle beraber 1. kat asfalt kaplaması tamamlandı" dedi.

Başkan Oğuz, son olarak yol yapım çalışmaları yaparken yıllardır dokunulmayan yolların sadece üst kısmıyla değil alt yapısını da yenileyerek hareket ettiklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alibeyhüyüğü Mehmet Oğuz Konya Çumra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title