Haberler

Cumhuriyet'in 10. Yılı Böyle Kutlanmış

Güncelleme:

Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün de katıldığı Cumhuriyet'in 10'uncu yıl törenine ait görüntüler, restore edilerek ilk kez gün yüzüne çıktı.

Cumhuriyetin 10. yılında Ankara'da yapılan törene ait görüntüler ortaya çıktı. Musatafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün de katıldığı törene ait görüntüler ilk kez gün yüzüne çıktı.

2 BİN 288 FİLMİN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Osmanlı Devleti'nin son dönemi, cumhuriyetin kuruluş yılları ve Atatürk'e ait 2 bin 288 filmin restorasyonu ve dijital ortama aktarılması Bakanlık himayesinde devam ediyor.

CUMHURİYETİN 91. YILINA ÖZEL

Kültürel miras açısından büyük öneme sahip bu çalışmalar kapsamında, 29 Ekim 1933 tarihinde çekilen, Cumhuriyetin 10. Yılı Törenleri'ne ait görüntüler, Türk sinemasının 100'üncü, Cumhuriyet'in ise 91'inci yılında restorasyonu tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılmaya hazır hale getirildi.

ULUS MEYDANI'NDA 10. YIL MARŞI

Kutlamaları kapsamında kayda alınan ve ilk defa yayınlanan görüntüler, Ankara'da Hipodrom meydanındaki törenlerden 11 dakika 24 saniyelik bir kesiti içeriyor.

Tören kapsamında gerçekleştirilen geçit resminde, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Başbakan İsmet İnönü, Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak, diğer kabine üyeleri ve yabancı misyon temsilcileri yer alıyor.

ATATÜRK ÖĞRENCİLERİ SELAMLIYOR

Öncelikle izci öğrencilerin, ardından askerlerin görüldüğü geçit resminde, Atatürk de zaman zaman öğrencilere selam veriyor.

Daha sonra sırayla kürsüye çıkan iki konuşmacı günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapıyor. Konuşmacılardan biri "Bugünlerin duygulu şenlikleri içinde geçirdiğimiz, yurdun her tarafında memleket evlatları milli kurtuluşun başı ve yeni Türkiye'deki diriliş ve yükseliş aleminin ruhu olan milli reis Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha hürmet ve minnetle anmaktadır" ifadesini kullanıyor.

10. YIL MARŞI İLE SONA ERİYOR

Film, yabancı misyon temsilcilerinin 2. TBMM binasından çıkışının akabinde kutlamalar dolayısıyla Ulus Meydanı'ndaki coşkulu kalabalık ve "10. Yıl Marşı"nın duyulmasıyla sona eriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İsmet İnönü Ulus Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title