Haberler

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Güncelleme:

CHP Sultandağı İlçe Teşkilatı, ilçe ve bazı belde belediye başkanlarının katıldığı etkinlikte Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

CHP Sultandağı İlçe Teşkilatı, ilçe ve bazı belde belediye başkanlarının katıldığı etkinlikte Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'uncu yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

CHP İlçe Başkanı Mustafa Başol, İlçe Belediye Başkanı Osman Acar, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Kobuk, Dereçine Belediye Başkanı Rahmi Akyıl, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Yılmaz ve CHP ilçe teşkilatı üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla Anıt Meydan'da toplandı.

Meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan grup, daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Acar, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin ufkunu açan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Cumhuriyet'in, halkın menfaatlerini gözeten halk yönetimi, hürriyet ve halk iradesi demek olduğunu ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Düşünmek, birlik olmak, vatan, bayrak, ezan, ulus demek. Bugün ülkemiz ve dünyadaki gelişmelerde, cumhuriyetin ve demokrasinin önemini daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyet rejimiyle insanların sorunlarına nasıl çözüm bulduğunu, savaşların, kanın anlaşmazlıkların olduğu bölgelerde ise arayışın Cumhuriyet rejimi olduğunu gözleniyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün yıllar önce bunu görüp ülkemize Cumhuriyeti kurmasından dolayı çok şanslı bir milletiz. Bizler de Cumhuriyeti yaşamalıyız ve yaşatmalıyız."

Grup, daha sonra dağıldı.

Muhabir: Sinan Kutlar / Serdar Yılmaz

Yayıncı: Deniz Açık - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zekeriya Ölmez Yeşilçiftlik Sultandağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title