Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi'ne Yeni Yoğun Bakım Merkezi Kurulacak

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan ve Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Levent Özdemir sağlık konusunda yapılan çalışmalar konusunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, hastane ve buradaki yeni yapılanmalar konusunda toplantı düzenlediklerini belirterek, "Basın çok önemli halkımızın doğru bilgiye ulaşması için sizlerle birlikte hareket edeceğiz" dedi.

CÜ Hastanesinin tüm bölgeye hizmet verdiğini dile getiren Hizmetli, "3. Basamak sağlık kuruluşu olan hastanemizde, Sivaslılara verdiğimiz hizmetin kalitesini artırabilmek için Sayın Rektörümüz, bizler, başhekimliğimiz hep birlikte çalışıyoruz."ifadelerini kullandı.

CÜ'nün 1974 yılında kurulduğunu ve 40. Yılını kutladığını ifade eden Prof. Dr. Hizmetli, "Sağlık konusunda problemler dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de yaşanıyor. Hastanemizin 1974 yılında kurulduğunu söylememin nedeni buradaki fiziki koşullarımızı iyileştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalardır. Bu konuda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın yeni bir projesi daha var yeni bir hastane binası kazandırmak. Bunun fizibilite çalışmaları yapıldı. TOKİ ile en kısa sürede 800 ila 1000 yataklı bir hastane anahtar teslimi yapılacak. Bölgenin 1., 2. ve 3. Basamaklı yoğun bakım ünitelerimiz var. Bu konuda 76 yataklı yeni yoğun bakım ünitemizi hizmete açacağız. Bölgeye hitap edecek Yanık Merkezimiz yakın zamanda hizmete açılacak ve bölgeye hitap edecek. Yeni MR cihazımız hizmete açıldı ve burada gece 24'e kadar MR çekilecek ve vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz. Sıcak Çermikteki hastanemizde tüm yatakları yeniledik. Duşa kabinlerine varıncaya kadar modern şekilde hizmete devam ediyor. Tüp bebek merkezimiz yakında hizmete açılacak. Hastanemizde bulunan pek çok cihazımızı yeniliyoruz. Üniversite hepimizin. Sivas'ımızın çok önemli bir kurum. Biz buradaki en son basamak kurum. Hepimiz buna sahip çıkarsak el birliğiyle bu kurumumuzu yüceltmek ve Sivas'ımıza, hemşerilerimize en iyi hizmeti vermeyi istiyoruz." şeklinde konuştu.

Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe ise CÜ Hastanesi'nin Sivas'ta üçüncü basamak sağlık merkezi olarak bulunan tek hastane olduğunun altını çizerek, "Hastanemiz dinamik bir yer, gerçekten çok işlerliği olan bir hastane. Ama istemesek de sorunlar oluyor. Önemli olan bu sorunları en aza indirmek ve gerçekten üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bir kurum olarak gereğini yerine getirmek istiyoruz. Baktığımız zaman 40 yıllık bir üniversite ve büyükte bir hastane ama hala çok eksiğimizin olduğu konular bulunmaktadır. Biz bunun üstesinden nasıl gelebiliriz diye çalışmaları başlattık ve bizden önceki dönemde de çalışmalar başlamış. Bizde bu eksik olan kısımları nasıl tamamlarız diye hocalarımızla, rektörümüzle devamlı toplantı yapmaktayız. ve bunun üstesinden nasıl gelebiliriz diye çalışıyoruz. Birçok sorunumuz var. Genel olarak sorunlarımızı söyleyecek olursak bunlardan birincisi yoğun bakım hizmetleri. Yoğun bakım hizmetleri bildiğiniz gibi Türkiye'nin de sorunu sade bizim değil. Bizim üniversite hastanemizin yarısını yoğun bakım yatağı yapsak yine Sivas'taki yoğun bakım hastaları dışarı da kalabilecek durumda kalıyor. Yani yoğun bakım hizmetlerini yapmak sunmak bunu tamamıyla yerine getirmek gerçekten sorun. Biz bu konuda ne yapıyoruz? Bunu düşünecek olursak, yoğun bakım yatağımız istenilen seviyede değil şuanda. Yoğun bakım yataklarına baktığımız zaman 1. 2. 3. derece de yoğun bakım var. Bizim toplam yoğun bakım yataklarımız 76 civarında. Ama bunun içerisinde asıl yoğun bakım ağır hastaların izlendiği yoğun bakım 3.basamak olarak ise sayımız 30. Ama yeni açacağımız iki yoğun bakım ünitemiz daha var. Bir hafta içerisinde açılacak. Bu yataklara 15 civarında yatak daha eklenecek bu bize biraz nefes aldıracak. Ama bu seneki planlarımızda yoğun bakım kurulmasına yönelik çabalarımız da var. Bunları sizin de desteklerinizle eğer Devlet Planlama Teşkilatından projelerimize destekte bulabilirsek bir yoğun bakım ünitesi planlayıp bunu devreye sokmak istiyoruz" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sami Hizmetli Gökhan Gökçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title