Haberler

Cumhuriyet Terzihanesi Müzesi 29 Ekim'de Palladium'da Açıldı

Güncelleme:

Dünyaca ünlü smokin ustası Levon Kordonciyan'ın, Palladium Ataşehir ile birlikte hayata geçirdiği Cumhuriyet Terzihanesi Müzesi özel bir davetle açıldı.

Sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ismin katıldığı bu özel gecede, Atatürk'ün smokin ve fraklarını diken birinci kuşak Levon Usta'dan kalan en özel terzihane koleksiyonları gün ışığına çıktı.

Ata­tür­k'­ün smokin ve fraklarını diken Levan Kor­don­ci­ya­n'­ın mes­le­ği­ni 4 ku­şak­tır sür­dü­ren Kordonciyan ailesi, yıllardır kurdukları Cumhuriyet Terzihanesi Müzesi hayalini 29 Ekim'de Palladium Ataşehir'de ilk defa hayata geçirdi. Sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ismin katıldığı özel bir davetle açılışı yapılan müzede Cumhuriyet tarihinin çok önemli bir kesiti halkla buluştu.

Atatürk'ten Hollywood Starlarına Uzanan Öykü

Resepsiyonun açılışında bir konuşma yapan 4. kuşak Levon Kordonciyan, aynı ismi taşıdığı büyük dedesinin Atatürk'ün emriyle Paris'te bulunan dünyanın en önemli moda okullarından kabul edilen E. J. Malle Akademisi'ne gitmesiyle başlayan bu öykünün aynı zamanda Cumhuriyetin 91 yıllık tarihinin de çok özel bir kesiti olduğunu kaydetti. Kordonciyan şunları kaydetti:

"Levon Usta, Paris'te 6 yıl kalarak jaket atay, bonjur, redingot ve frak dikimi eğitimi almış ve Türkiye'ye döndükten sonra Atatürk'ün kıyafetlerini dikmeye başlamış. Kordonciyan ailesi olarak o tarihten bu yana 4 kuşaktır smokin ve frak dikmeye devam ediyoruz. Dünyaca ünlü birçok önemli ismi giydirdik. Özel üretim kumaşımızla dikilen kıyafetleri giyen isimler arasında ABD Başkanı Barack Obama, Nobel töreninde Orhan Pamuk, James Bondlar'dan Sean Connery ve Daniel Craig, Baba filminde Marlon Brando, Sosuzlar Çetesi'nde Brad Pitt, Oscar törenlerinde Russel Crowe, Samuel L. Jackson, Hugh Jackman, Robert De Niro gibi çok sayıda isim yer alıyor. Ülkemizi bu şekilde temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Aile olarak, yıllardır hayalini kurduğumuz Cumhuriyet Terzihanesi Müzesi'ni Palladium Ataşehir'de hayata geçirdiğimiz için çok heyecanlı ve de mutluyuz. Bu müze sadece Kordonciyan ailesinin değil Cumhuriyetimizin terzihane tarihi müzesidir."

İlk defa Palladium Ataşehir'de

Açılışta konuşan Plladium Ataşehir AMV Genel Müdürü Ayşen Yerşen de, "Kordonciyan ailesinin emek ve başarılarla dolu öyküsünü ilk kez halkımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Birçoklarımızın bildiği bu özel hikaye Kordonciyan ailesinin tüm fertleri tarafından özenle korunmuş ve bugün Palladium AVM'de Türk halkıyla buluşmuştur. Bu özel buluşmanın bir parçası olmaktan büyük onur duyuyoruz" diye konuştu.

Emre Kızılırmak'ın da görev aldığı 6 özel parçanın sergilendiği mini bir defilenin düzenlendiği geceye yoğun ilgi oldu. 29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık kalacak müzede, Cumhuriyet döneminden kalan özel smokin ve fraklar, birinci kuşak Levon Usta'nın kullandığı terzihane malzemeleri, dönemin şıklığını anlatan en özel fotoğraflar ile Atatürk'ün birçok fotoğrafında da görülen ve Levon Usta'ya hediye ettiği silindir şapkası ile bastonu da sergilenecek ürünler arasında yer alıyor. Tarihin çok özel bir sayfasına yapılacak bu seyahat 10 Kasım akşamına kadar Palladium Ataşehir'de ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Levon Kordonciyan Ataşehir 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title