Haberler

Cumhuriyet Sevdalıları Belevi'nde de Doldu Taştı

Cumhuriyetin 90.yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Selçuk'a bağlı Belevi Beldesinde de coşku ve heyecanla kutlandı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına daha önceden belirlenen program dahilinde 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat...

Cumhuriyetin 90.yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Selçuk'a bağlı Belevi Beldesinde de coşku ve heyecanla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına daha önceden belirlenen program dahilinde 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13.00'te Belevi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Belevi Belediye Spor Kulübü, Belevi Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, öğrenciler ve Belevi Belde Halkının katılımıyla düzenlenen tören çelenklerin Atatürk Anıtına sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi. Buradaki törenin ardından tüm katılımcılar, Belevi İlköğretim Okulu Boru ve Trampet takımının çaldığı marşlar eşliğinde İlköğretim Okulu Bahçesine kadar yürüdü.

29 Ekim günü ise Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Belevi Belediye Spor Kulübü, Belevi Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve Belevi Belde Halkının katılımıyla İlköğretim Okulu'nun bulunduğu Dr. Tahsin Kayaurt Caddesinden Belevi Cumhuriyet Meydanına kortej yürüyüşü gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat süren Cumhuriyet Meydanındaki törende ilkokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu program şiirler okudu, Atatürk' ün sevdiği şarkılar ve Atatürk oratoryosu seslendirildi. Cumhuriyet meydanında yapılan zengin ve uzun süren etkinliklere Belevi halkı oldukça yoğun ilgi gösterdi. Belde meydanında yapılan törenlerin ardından Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık ve Belevi halkından özellikle kadınların çoğunlukta olduğu bir grup, Selçuk Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına destek vermek amacıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılan Cumhuriyet yürüyüşüne katıldı.

Kutlamalar 4 kişiden oluşan davul zurna eşliğinde erkeklere yönelik olarak Belevi Belde Meydanında saat 18.00' de Belevi Belediyesince hazırlanan Cumhuriyet ateşinin yakılmasıyla, aynı anda Belevi Belediyesi düğün salonunda bayanlara yönelik orkestra eşliğinde düzenlenen müzikli eğlence ile başladı. Cumhuriyet ateşinin yakılmasıyla birlikte Belevi Belediyesi önünden Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Belevi halkının katıldığı kalabalık bir gurupla Belevi Beldesinin cadde ve sokaklarında Fener Alayı düzenlendi. Fener alayı yürüyüşü Belevi Belediyesi Düğün Salonunda son buldu.

Belde meydanında yapılan kutlamalar akşam saat 24.00' e kadar sürdü. Belde halkının ve çevre il ve ilçelerden katılan vatandaşların yanı sıra Almanya, Fransa ve İngiltere' den katılan misafirler de kutlamaları izledi. Yapılan törenleri uydu üzerinden Almanya'dan izleyenlerin Belevi Belediyesini arayıp teşekkür ettiği bildildi.

Cumhuriyet sevdalılarını Belevi sokaklarında görmek, onların bir kez daha Cumhuriyete sahip çıktığını görmek kendisini büyük ölçüde gururlandırdığını ifade eden Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık; kutlamaların her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu geçtiğini, bu anlamda törenlere ve etkinliklere katılan tüm Belevi halkına teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Macit Özcan 29 Ekim Belevi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title