Haberler

Cumhuriyet Şehidinin Adı Çankaya'da Yaşayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik terör saldırısında şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın adı Çankaya’da yapılan bir parka verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik terör saldırısında şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın adı Çankaya'da yapılan bir parka verildi.

Vatanı için şehit düşenlerin adını parklarında yaşatan Çankaya Belediyesi, Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın adını da ölümsüzleştirdi. Artvin'in Şavşat İlçesi'nde Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna pusu kuran teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Fatih Çaybaşı'nın adının yaşayacağı parkın açılışına, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Şenal Sarıhan, CHP Ankara İl Yönetimi, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, muhtar ve bölge halkı katıldı.

"Alışmayacağız"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in konuşmasıyla başlayan törende Taşdelen, "Jandarma Er Fatih Çaybaşı demokrasi şehididir, Cumhuriyet şehididir. Onun adını parkımızda yaşatmak bizim minnet borcumuzdur" ifadelerini kullandı.

Taşdelen konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Gönül ister ki terör olmasın, gençlerimiz, askerlerimiz şehit olmasın ve biz bu parklara onların adını vermeyelim. Maalesef bu acı haberleri almaya devam ediyoruz. Şehitlerimizi unutmayacağız, terörü kanıksamayacağız. Ne zaman alışırsak, aldırmazsak işte o zaman bu çocuklarımızı kaybetmiş oluruz."

Çankaya Belediyesi'nin Atatürk'ün ilçesi olduğunu hatırlatan Taşdelen, "Yaptığımız her eserle Atatürk'e ve Cumhuriyete layık olmak bizim görevimiz" açıklamasında bulundu.

Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak hızlı bir sürece girdiklerini de belirterek, "Önümüzdeki 2 ay icraat ayı olacak. Haftada en az 4 gün ya temel atacağız ya da açılış yapacağız" diye konuştu.

"Çankaya'nın çehresi değişiyor"

Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın adının verildiği parkın özel bir anlamı olduğunu vurgulayan Ankara Milletvekilleri Levent Gök, "Sevgili Fatih sen Çankaya'nın, Ankara'nın, Türkiye'nin evladısın, rahat uyu" dedi.

Hayatını vatan için kaybedenlere sahip çıkan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür eden Gök, "Türkiye'nin en genç belediye başkanının eserlerinin açılışına yetişmekte zorlanıyoruz. Çankaya'nın çehresini değiştiriyor. Örnek bir belediye başkanlığı sergiliyor" şeklinde konuştu.

Öveçler halkına hizmet sunacak olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı Parkı, 2 bin 100 metrekarelik bir alana sahip. Parkın içerisinde çocuk oyun grubu, yürüme yolu ve fitness alanı bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Çaybaşı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title