Haberler

MİT'e İlişkin İhbarlar, MİT Müsteşarlığı'na Bildirilecek

Güncelleme:

Cumhuriyet savcıları, MİT'e ilişkin herhangi bir ihbar ve şikayet aldıklarında MİT Müsteşarlığı'na bildirecek.

Cumhuriyet savcıları, MİT görev ve faaliyetleri ile mensuplarına ilişkin herhangi bir ihbar ve şikayet aldıklarında veya böyle bir durumu öğrendiklerinde MİT Müsteşarlığı'na bildirecek.

AK PARTİNİN VERDİĞİ ÖNERGE KABUL EDİLDİ

Meclis Genel Kurulu'nda MİT Teklifinin 7. maddesi üzerinde AK Parti'nin verdiği önerge kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre Cumhuriyet savcıları, MİT görev ve faaliyetleri ile mensuplarına ilişkin herhangi bir ihbar ve şikayet aldıklarında veya böyle bir durumu öğrendiklerinde MİT Müsteşarlığı'na bildirecek. MİT Müsteşarlığı'nın konunun görev ve faaliyetlerine ilişkin olduğu belirtmesi veya belgelendirmesi halinde adli yönden başkaca bir işlem yapılmayacak ve herhangi bir koruma tedbiri uygulanmayacak. MİT Müsteşarı hakkındaki yargılama Yargıtay ilgili dairesince yapılacak.

TEKLİFİN 7.MADDESİ, ÖNERGE DOĞRULTUSUNDA KABUL EDİLDİ

MİT Müsteşarı hakkındaki soruşturmalarda uygulanacak usul konusunda 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanununa atıf yapılırken, bu kanun kapsamındaki suçların ve MİT mensuplarının Ankara Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanmalarına ilişkin düzenleme teklif metninden çıkartıldı.

Görüşmelerin ardından teklifin 7. maddesi kabul edilen önerge doğrultusunda kabul edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

ÖZLEMozlem2003@windowslive.com:

mit ben elemanın yappp.........................

0
0
yanıtYanıtla
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

GUCLU BIR MIT YAPISI HERKESIN HAYRINADIR.NOKTA.

0
0
yanıtYanıtla
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

MIT I BASIT SIYASI CATISMALARA KURBAN ETMEDEN.DIGER ISTIHBARAT TESKILATLARIYLA AYNI SEVIYEYE GELMESI ICIN CALISILMALIDIR.GUCLU BIR MITIN YAPISIYLA HER VATAN EVLADI GURUR DUYMALIDIR.GUCSUZ VE SADECE KENDI VATANDASIYLA UGRASAN BIR MIT YAPISI CIA YI SEVINDIRIR MOSSADI SEVINDIRIR.MITI BU HALE GETIRMEK ISTEYENLERIN OYUNUNA GELMEMEK HER AKLI BASINDA OLANIN TAVRI OLMALIDIR.

0
0
yanıtYanıtla
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

BIR ULUS KENDI ISTIHBARATIYLA BU KADAR UGRASMAZ.BU KADAR GUNDEMDE TUTUP YIPRATMAZ .SONUCTA O ISTIHBARAT O ULKE ICIN VARDIR.O MILLETIN VARLIGI ICIN CALISIR.EGER MITI ELE GECIREBILSEYDILER BU KADAR HUCUM YAPMAZDILAR.MITIN VARLIGI BIRILERINI NIYE GERIYOR.BASINA PARALELCI RAMAZAN AKYUREK GETIRILSEYDI BU KADAR SALDIRI OLACAKMIYDI.PARALELIN DOLMUSUNA BINMEDEN HERKES MITE SAHIP CIKMAK ZORUNDADIR.YURTDISI ISTIHBARATA ONEM VERILINCE MIT DIGER ISTIHBARAT ORGUTLERINCE HEDEF TAHTASINA OTURTULDU.UYANIK OLALIM.MIT OLMAZSA SENI DIS SALDIRILARDAN KIM KORUYACAK.CIA MI MOSSAD MI.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title