Haberler

Cumhuriyet'in 92'nci Yıldönümü Coşkusu Başladı

Güncelleme:

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri, askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Düzgün, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını millet olarak hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda şehit olanları rahmet, gazileri şükranla andığını, hayatta olanlara da sağlıklı ve huzur dolu bir ömür dilediğini belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zorluklar içerisinde, yokluklar içerisinde kahramanca, cansiperane bir şekilde, on binlerce, yüz binlerce şehit vererek kurtuluş mücadelesini başlatmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti ile sonuçlanan büyük bir zafer elde etmiştir. Lise öğrencisi gençlerimizden, üniversite mezunu gençlerimize varıncaya kadar  pek çok yetişmiş insan gücümüz bu Kurtuluş Savaşı esnasında şehit olmuştur. Daha sonraki yıllarda çağdaş dünyada ciddi bir yere sahip olmak için vatandaşlarımızın, gençlerimizin büyük gayretleriyle Türkiye Cumhuriyeti 92. yılına kadar ulaşmıştır. Günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ayrıştırmak, birbirine düşürmek için de maalesef bazı gayretler vardır.  Bu konuda bütün vatandaşlarımızın gelecek nesillerimize, gençlerimize iyi bir Türkiye bırakmak için son derece duyarlı olması, ortak noktalar etrafında buluşması, farklılıkları ayrışma vesilesi olarak görmek yerine, farklılıkların birer zenginliğimiz olduğunu bilerek bu vatana, cumhuriyete bağlı olan herkesin aynı amaç etrafında buluşması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet içerisinde olanlarla zaten güvenlik güçlerimiz kahramanca mücadele etmektedir. Son günlerde, haftalarda, aylarda bu uğurda şehitler verilmiştir. Bu milletin dünya sahnesinde yeniden önemli bir rol almasını engellemek isteyen dış mihraklar aramıza bu nifak tohumlarını ekerek milletimizi birbirine düşürmeye çalışmaktadır. Suriye tek bir devlet iken onların arasına atılan nifak tohumlarıyla Suriye 5, 6 parçaya bölünmüş her gün onlarca, yüzlerce Suriyeli birbirini öldürmektedir. Bu konuda da milletimizin duyarlı olarak, ortak noktaları bularak  kardeşçe yaşamayı bilmemiz gerekmektedir. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 92'nci yılının bütün milletimize kutlu olmasını diliyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vali Orhan Düzgün Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
title