Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümü, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümü, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul tarafından, Grand Mir Otel'de verilen resepsiyona, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Gulamcan İbrahimov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dilyar Hakimov ve diğer Özbek yetkililerin yanı sıra Taşkent'teki yabancı misyon temsilcileri, ülkedeki Türk işadamları, yerli ve yabancı gazetecilerle çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye ve Özbekistan ulusal marşlarının okunduğu resepsiyonda, Büyükelçi Erpul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajını okudu. Erpul, Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasının ardından yeniden genç, dinç ve güçlü biçimde doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıl dönümünü dostlar ve kardeşlerle kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhuriyetin 92 yıllık kazanımlarının bir başarı öyküsü olduğunu dile getiren Erpul, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin 78 milyonlu genç nüfusu ve dinamik biçimde büyüyen ekonomisiyle dünyada 17'inci, Avrupa'da da 6'ıncı en büyük ekonomi olduğunu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılının kutlanacağı 2023'de de dünyanın en büyük ve gelişen 10 ülkesi arasında yer almayı amaçladığını vurguladı.

Erpul, Özbekistan'da kendi evinde gibi hissettiğini belirterek, bu duyguları yaşatan Özbeklere ve resmi kurumların gösterdiği itibar, destek ve misafirperverliğe teşekkür etti.

Resepsiyonda davetlilere Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title