Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Gaziantep'in Yavuzeli, Araban ve İslahiye ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Yavuzeli'ndeki törende, Kaymakam Ahmet Selim Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Hasan Bulut ve Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde devam eden kutlamalarda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, İlçe Emniyet Amiri Zeynel Kubat, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Çelik, Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- İslahiye

İslahiye'deki tören Milli Egemenlik Meydanı'nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Okunan şiirlerin ardından geçit yapıldı, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Belediye Başkanı Kemal Vural ve Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Çiğdem Boz, halk oyunları ekibine katılarak bir süre halay çekti.

- Araban

Araban'daki kutlamalar, Kaymakam Cuma Emeç'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Özel İdare Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Emeç, yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının 92. yılını kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu kaydeden Emeç, "Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin üzerinde bulunduğu coğrafya itibariyle politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahip olduğunu belirten Emeç, binlerce yıldır Türk topraklarında aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep "plan üstüne plan yapıldığını, oyun içinde oyun oynandığını" kaydetti.

Koronun şarkılar seslendirmesi ve halk oyunları gösterisiyle sona eren törene, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Murat Lale, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yavuzeli Araban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title