Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı, Kütahya'da törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı, Kütahya'da törenle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Vali Şerif Yılmaz, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Zafer Meydanı'nda devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, meydanda toplanan vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı da okundu.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Sakarya ve Dumlupınar'da bıçakla, nacakla, baltayla bu toprakları savunanların torunlarının geçmişten aldığı güç ve heyecanla kendi tankını, insansız hava araçlarını, gemisini, helikopterini ve roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin meşruiyet çizgisi içerisinde, milli iradenin gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu yürüyüşte demokrasimize, güvenliğimize ve geleceğimize darbe vurmak isteyen şer odakları aynı anda harekete geçmişlerdir. Son günlerde güvenlik güçlerimize karşı yapılan saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli birlik ve beraberliğine ve 78 milyon vatandaşımıza karşı yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi coğrafyasındaki milli birlik ve beraberlik, aziz milletimiz için olduğu kadar gönül coğrafyamızdaki mazlum, mağdur ve muhtaç milletler için de bir umut ışığı olmuştur. Bugün, 92 yılın ardında geldiğimiz noktada ekonomisiyle, demokrasisiyle, milli birlik ve kardeşliğini her türlü engel ve saldırıya rağmen en güçlü koruyan ve dimdik duran bir cumhuriyetimiz var.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törende, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Günün anlamını belirten şiirlerin okunmasının ardından kutlamalar, halk oyunları, mehter gösterisi ve resmigeçitle tamamlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title