Haberler

Taksim'deki 29 Ekim Töreninde Gerginlik

Güncelleme:

Cumhuriyetin 93'üncü yıldönümü nedeniyle, Taksim'de resmi tören düzenlendi.

Cumhuriyetin 93'üncü yıldönümü nedeniyle, Taksim'de resmi tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu, askeri ve sivil protokol katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'nda saat 13.00'te düzenlenen törende, İstanbul Valisi Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Avsever ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, anıta çelenk koydular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından tören sona erdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Taksim'de düzenlenen tören nedeniyle, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. Binaların çatısında özel harekat polisleri görev yaptı.

VALİ İLE ÇEKTİRDİLER

İstanbul Valisi Vasip Şahin, tören sonrası çevredekilerin fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. Vatandaşlarla selfie ve fotoğraf çektirdi.

POLİS İLE CHP'LİLER ARASINDA SES ARACI GERGİNLİĞİ

Resmi tören sonrası CHP'nin de bulunduğu bazı kurum ve kuruluşlar anıta çelenk bıraktı. CHP İstanbul İl Örgütü Taksim Meydanı'na ses aracı getirdi. Ses aracından basın açıklaması yapılmasına polis izin vermedi. Yaşanan gerginlik sonrası CHP İstanbul İl Örgütü, basın açıklaması yapmadan meydandan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Taksim Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title