Haberler

Cumhuriyet Bayramı Karamürsel'de Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Cumhuriyet coşkusu ülke genelinde olduğu gibi Karamirsel'de de coşkuyla kutlandı. Tören, şehitler ve Türk büyükleri için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal marşı okunarak başladı. Atatürk anıtında düzenlenen törene Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı temsilcisi Dz. Kur. Kıd. Alb. Osman Özyazıcı, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve ilçe protokolü katıldı.

Törenler sabah saatlerinde Kaymakamlık makamında Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı temsilcisi Dz. Kur. Kıd. Alb. Osman Özyazıcı ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın tebrikleri kabul etti. Kaymakamlık makamındaki tebriklerin ardından Karamürsel İlhan Çınar alanında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı. İlhan Çınar alanında düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Celil Ateşoğlu, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri yapıldı, şiirler okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kur.Kıd. Alb. Osman Özyazıcı ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından ödülleri verildi.

Tören öğrencilerin resmi geçit töreni yapmasının ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celil Ateşoğlu Karamürsel Yerel Haberler

title