Haberler

Cumhuriyet Bayramı 1933

Cumhuriyet Bayramı 1933 Genelkurmay Başkanlığı, 'Cumhuriyet Bayramı 10'uncu Yıl' - 'Cumhuriyet Bayramı 1936' ve 'Onuncu Yıl Marşı' adlı görüntüleri yayınladı.

Cumhuriyet Bayramı 1933

Genelkurmay Başkanlığı, 'Cumhuriyet Bayramı 10'uncu Yıl' - 'Cumhuriyet Bayramı 1936' ve 'Onuncu Yıl Marşı' adlı görüntüleri yayınladı.

CUMHURİYET BAYRAMI 10'UNCU YIL

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 10'uncu yılı kapsamında, 1933 yılında Ankara'da öğrenciler, askerler, seğmenler ve bizzat halkın coşkuyla katılım sağladığı ve Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Türkiye Cumhuriyeti 1' inci Cumhurbaşkanı olarak iştirak ettiği "Cumhuriyet Bayramı" na ait görüntüler.

CUMHURİYET BAYRAMI 1936

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 13'üncü yıldönümü, 1936 yılında Ankara'da büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. Törende, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişen, modernleşen ordusunun güçlü, kararlı ve onurlu duruşu tüm unsurlarıyla sergilendi.

ONUNCU YIL MARŞI ( SIRMALI )

Onuncu Yıl Marşı, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar tarafından yazılmış ve Cemal Reşit Rey tarafından 1933 yılında bestelenmiştir. Bu eser, 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun onuncu yıl kutlamaları için düzenlenmiş olan yarışmada birinci olarak seçilmiştir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title