Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Görele, Doğankent, Yağlıdere ve Şebinkarahisar ilçelerinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Görele, Doğankent, Yağlıdere ve Şebinkarahisar ilçelerinde kutlandı.

Görele Kapalı spor salonundaki törende ilçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ve Görele Belediye Başkan Tolga Erener, bayram programına katılanların bayramını kutladı.

Daha sonra şiirler okundu, halk oyunları sergilendi, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kaymakam Kılıçarslan, burada yaptığı konuşmada, 93 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından irfanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Kılıçarslan, şunları kaydetti:

"Türk kahramanlığının ve Türk vatanseverliğinin bütün dünyaya gösterildiği ve insan üstü öğeleri de içine alan Türk Kurtuluş Savaşı destanı yazıldığı bu süreçte bize bu Cumhuriyeti kazandıran başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun ve kahraman silah arkadaşlarının aziz hatıralarının önünde saygıyla eğilirken, milli mücadeleye tam destek verme noktasında bağrından 42. ve 47. Gönüllü Piyade Alaylarını çıkarmak suretiyle Yunan ordusuyla göğüs göğüse savaşan Giresunlu vefakar ve cefakar şehitlerimizi de yeniden rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Ruhları şad olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türk milleti."

Törene, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Doğankent

Doğankent Ortaokulundaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşının okundu, ardından ise Kaymakam Uğur Köroğlu ve Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Köroğlu, esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesiyle Cumhuriyeti armağan etmiş ataların büyük hatırasına olan inanç ve derin bağlılıkla, Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı'nın, milletin var olma mücadelesi olduğunu belirten Köroğlu, "Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kahraman silah arkadaşlarını, Şehitlerimizi ve saygı ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından 15 temmuz şehitleri anısına resim, şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, ilçe Emniyet Amiri Özel Çaylı, Jandarma Komutanı Tuncay Doğancı, Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Yağlıdere

Yağlıdere'de, Anadolu Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin bir milletin milli mücadeleyle yeniden var oluş öyküsü olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin bir milletin onur ve namus mücadelesi olduğunu vurgulayan Erdinç, şöyle konuştu:

"Bayrağındaki al rengi hilali, ayı, istiklal marşıdır. Çanakkalede şahlanan 19 Mayısta Bandırma Vapuru'nda hayat bulunan 23 Nisan'da cihanı aleme haykıran,30 Ağustos'ta parlayan 29 Ekim'de taçlanan bir kahramanlık destanıdır. Tüm dünyaya ve tarihe veren en büyük insanlık dersidir. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, toprağı vatan yapan gazi ve şehitlerimizi, fedakar ve cefakar azimkar ecdadımızı saygı ve minnet duygularımızla bir kez daha yad ediyorum. Bayramımız kutlu devletimiz ve milletimiz payidar olsun."

Program ilçedeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene Belediye Başkan Vekili Ziyneti Kahyaoğlu, ilçe Jandarma Komutanı Levent Bozan, Emniyet Amir Vekili Cemre Karagüllü, Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şebinkarahisar

Şebinkarahisar'da Kapalı Spor Salonundaki törende, Alucra Kaymakamı ve Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Ferhat ile Belediye Başkanı Şahin Yılancı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törende Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim ve çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiirlerin okunup halk oyunlarının sergilendiği program, tören geçidiyle program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şebinkarahisar Doğankent 29 Ekim Görele Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title