Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkeli ve Boyabat ilçelerinde tören gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkeli ve Boyabat ilçelerinde tören gerçekleştirildi.

Türkeli ilçesinde, Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen programa, Kaymakam Semih Altaş, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Altaş, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişlettiğini söyledi.

Ülkenin, Cumhuriyet'in verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Altaş, "Türkiye Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle dünyanın en saygın ülkelerden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyet'inin ilkeleri ile bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkilaplarını korumak, kollamak iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, program tören geçişi ile son buldu.

Boyabat

Boyabat ilçesinde ilçe stadyumunda yapılan tören, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın vatandaşların bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Kaymakam Güney, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyet'inin 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başardığını belirtti.

Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere bağlılığı, ilkeli dış politikasıyla Türkiye'nin bölgesinde lider bir ülke haline geldiğini vurgulayan Güney, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, her türlü şer odağının boş çabalarına karşın, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın öncü bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir."

Güney'in konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı oyunlar sahnelendi, şiirler okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Boyabat Türkeli Politika Güncel Haberler

title