Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kutlandı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinin Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Cengiz Aytmatov Kampüsünde Bişkek İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Okulunun Spor Kompleksinde düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve iki ülke ulusal marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Metin Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Bugün bir asra yaklaşan Cumhuriyetimizin kurulmasında ve sürdürülmesinde emekleri geçen Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Kılıç, Türk milletinin devletine sahip çıkmak ve bağımsız olmak gibi iki önemli özelliği sayesinde, birliğini, dirliğini ve devletini muhafaza edebilme başarısını gösterdiğini söyledi.

Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını da okudu.

Bişkek İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Okulu Müdürü Mehmet Yeşilırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan'da Cumhuriyet Bayramını kutlamaktan gurur duyduklarını belirterek, Türk halkına huzur ve barış diledi.

Törene, büyükelçilik mensuplarının yanı sıra KTMÜ yönetimi, akademisyenler, iş adamları, Ahıska Türkleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Kılıç Kırgızistan 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title