Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İpsala ilçesinde törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İpsala ilçesinde törenlerle kutlandı.

İpsala Kaymakamlığında başlayan törenlerde Kaymakam Eyyup Özdemir kutlamaları kabul etti.

Cumhuriyet meydanındaki tören alalında Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Volkan Karaaslan tören alanında öğrencileri, vatandaşları ve askeri birlikleri selamladı.

Kaymakam Özdemir, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünü coşku ile kutlandığını söyledi.

Cumhuriyetin bugün yersiz yurtsuz kalmış milyonların sığındığı sıcak bir ana kucağı olduğunu aktaran Özdemir, "Cumhuriyetimiz hepimizi gururlandıracak yürüyüşünü sürdürmektedir. Sınır boylarında vatansever bekleyişini sürdüren biz İpsalalılar bu yürüşün en yakın şahitleriyiz. Cumhuriyetimizin ne şartlar altında kurulduğunu nesillere aktarmak aynı zamanda bizim bu ülkeye borcumuzdur.

15 Temmuz günü yaşananlar, FETÖ teröristlerinin bu kalkışmayı tek başına yapamayacakları bellidir. Birçok vesile ile ülkemize ve milletimize kin ve intikam suretiyle hareket edenlerin PKK, DEAŞ, FETÖ ve birçok ad altında birlikte hareket ettiklerini göstermektedir. Bu açıdan 15 Temmuz Türkiye'yi işgal hareketidir. Aziz milletimiz bu ihaneti görmüş düşmanlara karşı şahlanıp yeni bir İstiklal Savaşı bir Kuva-i Milliye destanını yeniden yazmıştır." dedi.

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödül vermesinin ardından öğrenci ve askerler tören tören alanında geçiş yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kerman 29 Ekim İpsala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title