Haberler

Cumhurbaşkanlığından Vatandaşlara Aşure İkramı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Kerbela'nın yüreklerde kanayan bir yara olduğunu belirterek, "Kerbela'yı hatırlamak birlik ve beraberliğimiz için bir vesile olması gereken bir durumdur. Biz oradan alacağımız derslerle bu günümüzü ve yarınımızı nasıl inşa edeceğimizi tefekkür ederiz" dedi.

Eyüp Sultan Camii avlusunda "Cumhurbaşkanlığı Aşure İkram etkinliği" gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Prof. Dr. Erman Tuncer, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın katıldı.

Kalın ve beraberindeki heyet, etkinlik çerçevesinde 7 bin kişiye aşure ikram etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen etkinliğe katılan Sözcü Kalın, burada yaptığı kısa açıklamada, bugün Türkiye'nin birçok ilindeki camilerde vatandaşlara aşure ikram edildiğini belirtti.

Bursa, Diyarbakır, Antalya ve Mersin'in aşure ikram etkinliğinin yapıldığı iller arasında bulunduğunu dile getiren Kalın, "Tabii bunun amacı, bugün Muharrem ayının 13'üncü günü. Bunun özel bir anlamı var. Kerbela hadisesinden sonra tekrar Kerbela şehitleri ve Hazreti Hüseyin Efendimizi hatırlayıp, zulüm karşısındaki dik duruşunu ve aziz hatırasını yaşatmak içindir" diye konuştu.

Kerbela'yı hatırlamanın, birlik ve beraberliğimiz için vesile teşkil etmesi gerektiğini hatırlatan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrılıkların ve ihtilafların değil, birlik ve beraberliğin öne çıktığı günlerdir bunlar. Bildiğiniz gibi önce cuma günü Cumhurbaşkanımız, Alevi ve Bektaşi dedelerine bir Muharrem aşı vermişti. Orada da ele aldığımız gibi Kerbela yüreğimizde kanayan bir yaradır. Biz oradan alacağımız derslerle bugünümüzü ve yarınımızı nasıl inşa edeceğimizi tefekkür ederiz. Malum İslam dünyası, mezhep sıkıntılarının yaşandığı zor günlerden geçiyor. İnşallah bu vesileyle, Sünni, Şii, Alevi, hiç fark etmez tüm mezheplere mensup kardeşlerimiz bir araya gelerek, burada birlik ve beraberlik, dostluk, kardeşlik mesajları, inancı ve değerleri etrafında birleşirler. Muharrem aşı ve bu aşure ikramı vesilesiyle de bizim amacımız bunu hatırlatıp vatandaşlarımızla paylaşmaktır. Böyle günlerin birlik beraberliğimizle daha güzel günlere vesile olmasını arzuluyoruz."

Açıklamanın ardından bir gazetecinin, "MİT Müsteşarlığı için sizin adınız geçiyor. Yorumunuz ne olacak?" şeklindeki sorusuna Kalın, "Ben şu anda Eyüp Sultan'da aşure dağıtıyorum" cevabını verdi.

Aşure dağıtımının ardından Kalın ve beraberindeki heyet, Eyüp Sultan Camii avlusundan ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eyüp Sultan Camii Remzi Aydın Vasip Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

title