Haberler

Cumhurbaşkanlığından Vatandaşlara Aşure İkramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Van Valiliğince vatandaşlara aşure ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Van Valiliğince vatandaşlara aşure ikram edildi.

Hz. Ömer Cami'nde, öğle namazı sonrası gerçekleşen aşure dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vali İbrahim Taşyapan ve ildeki kurum amirlerinin de katıldığı program, namaz sonrası gerçekleşti.

Büyük bir özenle, birçok malzeme kullanılarak ve Cumhurbaşkanlığı logosu şeklinde hazırlanan aşure, yaklaşık 2 bin kişiye dağıtıldı.

Aşureye gül suyu döktükten sonra vatandaşlara ikram eden Taşyapan, yaptığı açıklamada, muharrem ayı dolayısıyla aşure gününün idrak edildiğini söyleyerek, şunları belirtti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bu vesileyle ülkemizin bazı vilayetlerinde vatandaşlarımıza aşure ikram etti. Bunlardan biri de Van ilimizdi. Öğle namazı sonrası esnaf, cami cemaati ve vatandaşlarımıza aşure ikram edildi. Yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle bütün Müslümanların Aşure Günü'nü kutluyorum. Başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah kabul etsin."

Muharrem ayının haram aylarından biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, "Milletimizin yüzde 99'un Müslüman olduğu bir ülkede yaşamamız hasebiyle devletin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in talimatlarıyla bugün Türkiye'nin 14 ilinde Aşure Günümüzü, aşure dağıtarak beraber kutladık" dedi.

Aşure Günü'nün, Hazreti Hüseyin ve yanındaki sahabelerin katledildiği büyük bir acıyı ifade ettiğini belirten Astarcı, bu günün aynı zamanda tarihte birçok peygamberin Hazreti Yusuf'un kuyudan, Hazreti Yunus'un balığın karnından kurtuluşu ve Hazreti Nuh'un gemisinin karaya oturması gibi İslam ve insanlık tarihinde birçok anlamlı güne de işaret ettiğini dile getirdi.

Astarcı, "Cumhurbaşkanımız, memleketinin dört bir köşesinde, vatandaşıyla, milletiyle bütünleşerek aşurelerini dağıtmış, ikram etmiştir. İnşallah milletimize şifa olur ve hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hz. Hüseyin Yerel Haberler

title