Haberler

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece hükümete, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na karşı pozisyon almak adına terör örgütü ile aynı safta buluşmakta sakınca görmeyen bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız. Maalesef hendek kazan teröristleri arkadaşı olarak gören, terör örgütünün eylemlerine bilboard ilanları ile destek veren bir anamuhalefetimiz var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece hükümete, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na karşı pozisyon almak adına terör örgütü ile aynı safta buluşmakta sakınca görmeyen bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız. Maalesef hendek kazan teröristleri arkadaşı olarak gören, terör örgütünün eylemlerine bilboard ilanları ile destek veren bir anamuhalefetimiz var" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 18'incisi düzenlenen muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, dünkü Türkiye'yi sarsmanın, önüne engeller çıkararak yavaşlatmanın hatta yolunu değiştirmenin kolay olduğunu, bugünkü Türkiye'nin bu tür operasyonlar konusunda çok daha dirençli davrandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede oynanan oyunların ve ülkede sürekli ateşi canlandırmaya çalışanların milleti yolundan alıkoyamacağını, son 13 yılda yaşanan badireleri nasıl geride bıraktılarsa, bugünkü sorunları da o şekilde aşacaklarını kaydetti.

Erdoğan, "Şu ülke bize karşıymış, şu güç bizim aleyhimizdeymiş' bunların hiçbiri de önemli değil. Birisi kalkar Moskova'ya gider, nasihat alır döner. Ona çok yardım yapacaklarmış, onun arkasında ona güç veren terör örgütüne silah yardımı yapacaklarmış. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne diyor ilahi emirde 'Allah bize yeter, o ne güzel bir vekildir'. Eğer biz bu inanca, imana sahip olmasaydık, Malazgirt'te 20-30 bin kişilik bir kuvvetle o dönemin en büyük askeri gücü olan 200 bin kişilik Bizans ordusunun karşısına dahi çıkamazdık. Eğer biz bu inanca sahip olmasaydık, 600 yıl boyunca üç kıtada hüküm süren tarihin en kudretli devletini kurup, yaşatamazdık. Aynı şekilde bu iman olmasaydı, Çanakkale'de dönemin en güçlü silahlarla teçhiz edilmiş ordularını mağlup edemezdik" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nın da aynı inancın ürünü olduğunu vurgulayarak, terörle mücadelede vatan savunmasında görev yapan güvenlik kuvvetlerinin de Malazgirt'teki, İstanbul'un fethindeki, Çanakkale'deki, Dumlupınar'daki ruh ve inançla mücadele ettiklerini bildiğini ifade etti.

Bu ruh ve iman var oldukça vatan toprağının bir karışını kimseye vermeyeceklerini, hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, kendisini dinleyenlere Necip Fazıl Kısakürek'in "Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es" sözlerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bölgede ve ülkede yaşananların bir bölümünün gerisinde, ülkenin gelişmesinden duyulan endişenin yattığını çok iyi bildiklerini belirterek, "Onlara diyoruz ki 'ne yaparsanız yapın, bizi yolumuzdan döndüremeyeceksiniz. Türkiye, sizin üst aklınızın size verdiği akıldan çok daha güçlü bir ferasete sahiptir. Bunu bir defa bilin.' Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, 2053 ve 2071 vizyonlarını da hayata geçirecektir. Merhum Akif'in İstiklal Marşımızda veciz bir şekilde ifade ettiği gibi 'Doğacaktır sana vaat ettiği günler hakkın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın" diye konuştu.

"Siyasi partilerimizin önemli bölümü iyi bir imtihan vermiyor"

Ülke ve millet olarak yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, geleceğe ümitle bakmak için çok fazla sebebin bulunduğuna inandığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun için yapmamız gereken çok önemli işler var. Bölücü terör örgütünün tümüyle etkisiz hale getirilmesi sadece güvenlik açısından değil siyasi ve sosyal değişimin sağlıklı yürümesi bakımından da şarttır. Siyasi partilerimizin önemli bölümü bu konuda iyi bir imtihan vermiyor. Sadece hükümete, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na karşı pozisyon almak adına terör örgütü ile aynı safta buluşmakta sakınca görmeyen bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız. Maalesef hendek kazan teröristleri arkadaşı olarak gören, terör örgütünün eylemlerine bilboard ilanları ile destek veren bir anamuhalefetimiz var. Meclis kürsüsünde dizi repliklerinden, güvenlik güçlerimizi de töhmet altında bırakacak muğlak alıntılar yapan mektuplar okunarak, terör karşısında dik duruş sergilenemez. Terörün, terör örgütünün ya yanında olursunuz, ya da karşısında olursunuz. Bu işin ortası asla olamaz. Anamuhalefet partisine oy veren yüzde 25'in, bu partinin terör örgütüyle aynı çizgiye gelmesinden rahatsız olduğundan ben eminim. Hatta bölgeden çok ciddi oy alan diğer partiye destek verenlerin de yaşananları, hendekleri, oralara döşenen bombaları, yakılan okulları, camileri, iş yerlerini, duvarları delinen evleri, mahremiyetleri ihlal edilen insanların durumlarını tasvip etmediklerine ben inanıyorum."

Yaşanan hadiselerin, bölge insanının hakkıyla, hukukuyla, talepleriyle, beklentileriyle ve geleceğiyle bir ilgisinin olmadığının artık açık ve net bir şekilde görüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim, o evleri yakılan, yıkılan, tarumar edilen o insanlar Kürt değil mi? Bu kar, kışta o insanların evini, barkını terk ederek başka illere veya akrabalarına gitmesi zulüm değil mi? Bu zulmü yapan, bu bölücü terör örgütü ve onun temsilcisi konumunda olan siyasiler, bunun hesabını ne bu dünyada ne de ebedi alemde veremezler, veremeyecekler. Bu oyun, bin yıllık hesaplaşmanın yeni bir tezahüründen başka bir şey değildir. Terör örgütü de sırtını ona dayayan parti de bölgede hesabı ve çıkarı olan güçlerin oyuncağı haline dönüşmüş birer kukladan ibarettir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum, Türkiye'de Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır. Bunu böyle bilmemiz lazım. Kimse, bize bunu yutturmaya kalkmasın."

"Her parti ve siyasetçi taşıdığı sıfata ihanet etmiş olur"

Türkiye'de tüm etnik unsurların kendine has sorunlarının bulunduğunu, bu sorunları her zaman gidermeye çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama Türkiye'de kalkıp da yatıp kalkıp, 'Kürt sorunu da Kürt sorunu, Kürt sorunu da Kürt sorunu'. Bunu yutturamazsınız. Biz bunu 2005'te Diyarbakır konuşmamda kapattık. Dedik 'artık Türkiye'de böyle bir sorun yok, bunu kimseye anlatamazsınız. Türkiye'de terör sorunu vardır" diye konuştu.

Devlet ve millet olarak bu sorunun üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahip olduklarının altını çizen Erdoğan, siyasi partilerden bu konuda çok daha fazla hassasiyet bekledikleri çağrısında bulundu.

Erdoğan, demokrasi ve terörün yan yana olamayacağını kabul eden her siyasetçi ve partinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi kayıtsız, şartsız desteklemek mecburiyetinde bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şekilde davranmayan her parti ve siyasetçi kendi varlık amacını inkar etmiş, taşıdığı sıfata ihanet etmiş olur. Bizim gözümüzde hendeği kazanla, hendeği savunanın, bombayı koyanla, bombayı savunanın, silahın kabzasını tutanla, onu savunanın hiçbir farkı yoktur" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Malazgirt Moskova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title