Haberler

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, bu devlet teröriste kurşun sıkar. Bunu bir defa bilmek lazım. Bizim indimizde terörist başkadır, benim Kürt kardeşim başkadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, bu devlet teröriste kurşun sıkar. Bunu bir defa bilmek lazım. Bizim indimizde terörist başkadır, benim Kürt kardeşim başkadır. Bunu bir defa birbirinden ayıralım" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldiği toplantıdaki konuşmasında, tüm gerçekler ortadayken halen baskıyla, şiddetle, silahla, kanla, canla, hendekle bir mücadele yürütmeye çalışmanın ülkeye ve millete en büyük ihanet olduğunu belirtti.

Bölücü terör örgütü ve güdümündeki partinin, geçen yıldan bu yana çok kötü bir sınav verdiğini dile getiren Erdoğan, temmuz ayındaki Suruç saldırısından bu yana verdikleri 160 şehide, kaybedilen 185 vatandaşa, yaralanan yüzlerce güvenlik görevlisine ve vatandaşlara karşı sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyor ki güya meydan okuyor, '2 bin Kürt insanı öldürüldü' diyor devlet tarafından. Kusura bakma. Şunu bir defa öğrenmen lazım. Asla bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, bu devlet teröriste kurşun sıkar. Bunu bir defa bilmek lazım. Bizim indimizde terörist başkadır, benim Kürt kardeşim başkadır. Bunu bir defa birbirinden ayıralım. Kimse de benim Kürt kardeşime terörist nazarıyla bakmasın. O ayrı o ayrı. Bunları birbirinden ayıracağız ama benim Mehmetçiğime, polisime, köy korucusu kardeşime kim silahını doğrultuyorsa bunun bedelini ödeyecektir. Onların geride bıraktıkları gözü yaşlı, gönlü yaralı eşlerine, çocuklarına, anne ve babalarına, sevdiklerine karşı tüm ülkemdeki Kürt kardeşlerimin olsun, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Gürcü, Roman olsun, kim olursa olsun hepsine karşı sorumluluğumuz var" ifadesini kullandı.

Millete karşı sorumluluklarının gereğini de yerine getireceklerini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü bu sorumluluk her şeyin önünde gelir. Şehitlerimizin aziz ruhlarını asla muazzep etmedik, etmeyeceğiz. Bu ülkede devlete ve millete yöneltilmiş tek bir silah, tek bir bomba, tek bir tuzak kalmayıncaya kadar da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

-"Fatih dedemiz karadan gemileri yürüttü, Bizans şok oldu"

Erdoğan, terörle mücadele ile bir diğer önceliklerinin de kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, müreffeh ve büyük bir Türkiye bırakma azmi olduğunu dile getirerek bunun için 2023 projelerini hızlandırıp mutlaka hayata geçmesini sağlayacaklarını anlattı.

İstanbul'da inşası süren ve dünyanın ilk üç havalimanından biri olacak yeni havalimanının ilk etabının 2018'in başında, tamamının ise 2023 ve 2024'te açılacağını bildiren Erdoğan, havalimanının yılda 150-200 milyon yolcu kapasitesinin olacağını belirtti.

Boğaz'daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapımının da hızla devam ettiğini ifade eden Erdoğan, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlarken bir diğer taraftan da bu köprünün havalimanıyla buluşacağını kaydetti.

Marmaray'ın hemen güneyindeki Avrasya Tüneli'nin de 2016 başlarına yetiştirilmeye çalışıldığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Marmaray zaten raylı sistem, şu anda denizin altından yolcu taşımaya devam ediyor. Biliyorsunuz vakit nakittir. Bu 'yol medeniyettir' anlayışının bir ürünüdür. Herkes 'yapamazlar, edemezler' diyordu, işte yaptık. İnandın mı yaparsın, azmettin mi yaparsın. Biz ne dedik? Fatih dedemiz karadan gemileri yürüttü, Bizans şok oldu Haliç'te gemileri görünce. Biz onun torunlarıysak bizim de onların attığı adımı, onların izini sürdürmemiz lazım, biz de denizin altından yaptık. Şimdi ikinci denizaltı, o da bitmek üzere inşallah. Oradan da araçlar geçecek. İstanbul- İzmir otoyolu hızla devam ediyor ve o da inşallah İzmir- İstanbul arasını üç saate filan düşürecek. Bunlar muhteşem adımlar ve köprü orada da devam ediyor. Yollar bir taraftan devam ediyor. İstanbul, Kocaeli'nin Karamürsel tarafından, oradan İznik-Bursa, oradan o şekilde devam edip İzmir'e Manisa üzerinden ulaşan bir yolculuk."

-"Türkiye Cumhuriyeti, evelallah tüm kurumlarıyla dimdik ayaktadır"

Erdoğan, İzmit-Körfez geçişi köprüsü, hızlı tren hatları, tüneller, nükleer santraller, Kanal İstanbul gibi adımların mutlaka hedefine ulaşacağını dile getirerek bunlara başta Çanakkale-Boğaz köprüsü olmak üzere yenilerini de ilave edeceklerini kaydetti.

Eğitimde, sağlıkta, sosyal yardımlarda ve diğer tüm alanlarda son 13 yıldır devam eden yükselişi, çıtayı daha da yükseğe çıkartarak devam ettireceklerini bildiren Erdoğan, savunma sanayinde Türkiye'nin dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldırana, bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olana kadar tüm güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sadece üreten değil aynı zamanda ileri teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan bir ülke haline gelene kadar durmak yok. Demokraside, özgürlüklerde, hukukta dünyada örnek gösterilen bir ülke haline gelene kadar reformlara devam edeceğiz. Bazı bizi hazmedemeyenler var ama şunu bilsinler, hazmedecekler çünkü bu ülke, özgürlüklerde batı ülkelerinin birçoğuna evelallah yol gösterecek kabiliyete sahiptir. Türkiye'yi 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden biri haline getirme hedefimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunlar artık herhangi bir partinin, herhangi bir hükümetin değil Türkiye'nin hedefleridir, milletimizin hedefleridir. Buna böyle bakacağız. 1 Kasım sabahı ciddi endişelerle, tereddütlerle, sıkıntılarla hayata başlayan Türkiye, aynı günün gecesini büyük bir ümitle, büyük bir heyecanla, büyük bir mutlulukla kapatmıştır. Şimdi ben buradan bir şeyi özellikle söylemek istiyorum. Birileri şu anda hep 'kucaklaşmaktan' bahsediyor. Tamam, biz hazırız, eyvallah da ama siz hiç kucaklamadınız ki ya. Siz şunu yaptınız, 'Biz, 2 Kasım'da iç savaş çıkacağından endişe ediyoruz' dediniz. Bu ülkede iç savaşı nasıl konuşursunuz. Eğer bu ülkede iç savaş beklentisi içerisinde olanlar varsa bunlar ihanet şebekesidir, ihanet. O beklenti, terör örgütlerinin beklentisidir bu ülkeyi iç savaşa sürüklemek ama bunlar güya aydın geçinen karanlıklar. Bu ülkede iç savaş hayaliyle yaşayanlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti, evelallah tüm kurumlarıyla dimdik ayaktadır, bunun hesabını soracak güç ve kabiliyettedir. Bunu da herkes bilsin."

-"Daha büyük şevkle, daha büyük bir inançla"

Anayasa'da belirtilen süreler kapsamında, Meclis'in toplanması ve yeni hükümetin kurulmasının ardından daha büyük şevkle, daha büyük bir inançla yollarına devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tüm bunları söylerken milletimin hissiyatını ifade ettiğimi belirtmek istiyorum. Türkiye'nin 78 milyon vatandaşının ve 81 ilin tamamının Cumhurbaşkanı olarak, ülkemin ve milletimin iyiliğinden, güzelliğinden ve hayrından başka bir şey istemem, dilemem mümkün değildir. Söylediğim her söz, yaptığım her eleştiri, ifade ettiğim her teklif bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bir, iri, diri, kardeş olmak için hep birlikte Türkiye olmak için iktidarından muhalefetine kadar tüm siyasi partilerin, toplumun tüm kesimlerinin bir adım öne çıkması gerekiyor. Geleceğimiz için buna ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda ön açıcı, teşvik edici olmanın çabası içindeyim. Önümüzdeki dönemde bu konuda hep birlikte daha fazla gayret göstermeliyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin "hayırlara vesile olmasını" dilerken "Hepsini de demokrasi yarışının galipleri olarak gördüğüm siyasi partilerimizi, milletvekillerimizi kutluyorum. Milletimizin her bir ferdine, milli iradenin tezahürüne yaptıkları katkı için şükranlarımı sunuyorum. Her seçimde artan bir oranda yurt dışında oylarını kullanarak Türkiye'nin geleceği konusundaki, 4-5 saatlik yoldan gelerek saatlerce sandık başında, kuyrukta bekleyen yurt dışındaki vatandaşlarıma, tercihlerini ortaya koymaları sebebiyle şükranlarımı, şahsım ve milletim adına ifade ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından muhtarlarla öğle yemeğine geçildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kusura İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title