Haberler

İbrahim Kalın: Askerlerimize Suriye Rejimi Askerleri Saldırdı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "El Bab'da 4 askerimizin şehit düştüğü saldırı Suriye rejimi askerleri tarafından yapıldı." diyerek tartışmalara noktayı koydu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, El Bab'da 24 Kasım'da Türk askerine yapılan ve 4 askerimizin şehit düştüğü saldırıyla ilgili "El Bab civarındaki askerlerimize dönük saldırı Suriye rejimi tarafından yapılmıştır. Bu konuda bizim elimizdeki bilgiler bu şekildedir. Bu da rejimin Suriye'de, Halep'te, El Bab'da ve diğer bütün bölgelerde asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şeklide tekraren ortaya koymaktadır." diyerek, günlerdir konuşulan 'İran' şüphesini ortadan kaldırdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın planlandığı şekilde ve kararlı bir biçimde devam ettiğini belirterek, "Özellikle El Bab içerisinde DEAŞ terör örgütünün yaptığı büyük yığınaktan dolayı da burada çok dikkatli hareket edilmesi büyük önem arz ediyor. Şu an itibarıyla takriben bin 800 kilometrekarelik bir bölge, Cerablus'tan Azez'e ve Azez'in güneyine, El Bab bölgesine kadar, terörden tamamen temizlenmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.

"HALEP'TE YAŞANANLAR HEPİMİZİ ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE KAYGILANDIRIYOR"

Kalın, "Halep'te yaşanan hadiseler hepimizi çok ciddi şekilde kaygılandırmaktadır." diyerek, "Rejim, Halep'te açıkça bir insanlık suçu ve savaş suçu işlemeye devam etmektedir. Nitekim rejimin başındaki kişinin bugün basına yansıyan açıklamalarından da gördüğümüz kadarıyla rejim hiçbir ateşkese, hiçbir formüle açık değildir. Bu da aslında Halep'te ve diğer bölgelerde rejimin asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

"BAŞİKA KAMPI'YLA İLGİLİ MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR"

Başika Kampı'yla ilgili Irak makamlarıyla yürütülen müzakerelerin devam ettiğini belirterek "Kampımız orada DEAŞ'la mücadele kapsamında Iraklılara yardımcı olmaya, destek vermeye devam ediyor. Statüsünün bir hukuki çerçeveye kavuşturulması konusunda bir kağıt alışverişi var, şu anda müzakereler devam ediyor." dedi.

EL BAB'DA TÜRK ASKERİNE YAPILAN SALDIRI

İbrahim Kalın, El Bab'da 24 Kasım'da Türk askerine yapılan saldırı ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"El Bab civarındaki askerlerimize dönük saldırı Suriye rejimi tarafından yapılmıştır. Bu konuda bizim elimizdeki bilgiler bu şekildedir. Bu da rejimin Suriye'de, Halep'te, El Bab'da ve diğer bütün bölgelerde asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şeklide tekraren ortaya koymaktadır."

"CUMHURBAŞKANIMIZ ÇAĞRIYI YAPTIĞI GÜN HESABINDAKİ TÜM DÖVİZLERİ TL'YE ÇEVİRDİ"

Kalın, dövizlerin TL'ye çevrilmesi çağrısı ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız bu çağrıyı yaptığı gün itibarıyla hesabındaki bütün dövizleri Türk lirasına çevirmiştir. Bunun aksini beklemek, hatta düşünmek bile abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan böyle bir kampanyayı başlatacak ve kendisi bunun içinde olmayacak, yani insanlara 'yapın' dediği bir şeyi kendisi yapmayacak, böyle bir şey söz konusu dahi değil. Bu kampanyada Cumhurbaşkanımız da vatandaşlarımızla, iş adamlarımızla, kurumlarımızla Türk lirasına, milli paramıza sahip çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title