Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Güncelleme:

CHP, MHP ve DP Yatağan ilçe başkanları, cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesi oyuna sahip çıkmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı olarak belirleyen siyasi partilerden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti (DP) Yatağan ilçe başkanları, ortak basın açıklaması yaptı.

CHP İlçe Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına, CHP İlçe Başkanı Kamil Genek, MHP İlçe Başkanı Servet Göka, Demokrat Parti İlçe Başkanı Raif Baş, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, belediye meclisi üyeleri ve üç partiye mensup vatandaşlar destek verdi.

MHP İlçe Başkanı Servet Göka tarafından okunan ortak basın açıklamasında, 14 siyasi partinin Ekmeleddin İhsanoğlu isminde uzlaştığı ve bu mutabakatın önemli bir gelişme olduğu vurgulandı.

İhsanoğlu'nun milleti birleştirici özelliklere sahip olduğu ifade edilen açıklamada, cumhuriyetin temel niteliklerinin korunması, Türk halkını yıllardır üzen, gerginlik ve çatışma ikliminin son bulması, demokratik sistemin devamı için İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiği savunuldu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Milletimizin, Türkiye'nin keyfi yönetimine, yolsuzluklara, devlet imkanları sonuna dek kullanılarak haksız rekabet ortamı oluşturup seçimin meşruluğuna ve güvenliğine gölge düşürenlere, insanlarımızın kutsal din duygularının, maddi çıkarları için sömürenlere, hukuksuzluğa, ülkemizin etnik ve mezhepsel temellerde parçalanma senaryolarına, 'Dur' diyeceğine inancımız tamdır. 10 Ağustos'ta tüm halkımızı sandık başına gitmeye ve demokratik hakkı olan oy kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya davet ediyoruz." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Yatağan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title