Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: "Siyasi partilerin 3'ü, 5'i hatta 10'u bir araya gelip kendi içlerinden bir milletvekilini, partinin kurucularından veya önde gelenlerinden birini milletin karşısına çıkartma cesaretini kendilerinde bulamadılar"

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, "Siyasi partilerin 3'ü, 5'i hatta 10'u bir araya gelip kendi içlerinden bir milletvekilini, partinin kurucularından veya önde gelenlerinden birini milletin karşısına çıkartma cesaretini kendilerinde bulamadılar" dedi.

Poyraz, AK Parti Bilecik İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, AK Parti kadrolarının sürekli ilkleri gerçekleştirdiğini ve bu ilkleri gerçekleştirirken de milletle beraber yaptıklarını ifade ederek, anayasa değişikliği yaparak "Cumhurbaşkanını halk seçsin" dediklerini ancak muhalefetin buna o dönemde de karşı çıktığını kaydetti.

AK Parti kadroları olarak, "Her ortamda biz milletimize, milli iradeye güvendiğimizi ve geleceğini kendi belirlemesi noktasında yetkinin kendinde" olduğunu ifade ettiklerini belirten Poyraz, şöyle konuştu:

"Siyaset kurumunun temsilcileri, siyasi partiler 3'ü, 5'i hatta 10'u bir araya gelip kendi içlerinden bir milletvekilini, partinin kurucularından ve önde gelenlerinden birini milletin karşısına çıkartma cesaretini kendilerinde bulamadılar. Yani siz milletin karşısına çıkıp, hesap vermekten bile korkuyorsanız, milletle yüzleşmekten bile korkuyorsanız ve tarif ederken "işte cumhurbaşkanı şöyle şöyle" olması lazım diyorsunuz. O zaman biz de haklı olarak soruyoruz, 'Cumhuriyet Halk Partililer, bu partiyi biz kurduk, Cumhuriyeti biz kurduk' diyorsunuz öğünüyorsunuz, köklü bir tarihimiz var diyorsunuz. Milliyetçi Hareket Partililer, diğer arkadaşlarımız, partinin yöneticileri o tarif ettiğiniz şekilde hiç mi içinizde gösterecek adayınız yoktu?. Şimdi vatandaşın karşısına 2015 yılında çıkacaksınız diyeceksiniz ki, 'evet iktidarı bize verin, yetkiyi bize verin, biz bu ülkeyi geleceğe taşırız' diyeceksiniz değil mi?. Peki içinizden cumhurbaşkanı adayı çıkartamayan bir parti olarak, bir kadro olarak milletin karşısına çıkamayan partiler olarak yarın genel seçimde nasıl milletten iktidarı talep edeceksiniz."

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanlığına seçileceğine inandıklarını kaydederek, "Sayın başbakanımız inşallah 10 Ağustos'ta  halkımızın engin sağduyusuyla birlikte cumhurbaşkanı olarak ilk turda seçileceğine biz inanıyoruz" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise cumhurbaşkanlığı seçiminde il genelinde yüzde 60'ın üzerinde oy beklediklerini belirterek, "Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'nin kuruluşu için cumhurun başkanı olan Cumhurbaşkanlığına, Başbakanımızı seçeceğiz. Bundan herhangi bir şüphemiz asla yok. Bizim il olarak koymuş olduğumuz oy oranı hedefi minimum yüzde 55-60. Ama Türkiye genelinde inşallah yüzde 60'ın üzerinde bir oy bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Fahrettin Poyraz Ak Parti Türkiye Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title