Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Lübnan'daki Türk vatandaşlarının oy kullanımı için Beyrut Büyükelçiliği'nde hazırlıklar tamamlandı.

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Lübnan'daki Türk vatandaşlarının oy kullanımı için Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği Müsteşarı Bekir Utku Atahan, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ilk kez yaşadıkları ülkelerde oy kullanacağı cumhurbaşkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kendilerine gönderilen sandık ve oy pusulalarının Büyükelçilik binasına ulaştırıldığını bildirdi.

Lübnan'da yaşayan ve Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı 3 bin 400 Türk vatandaşının, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında elçilik binasındaki 5 sandıkta oy kullanacağını belirten Atahan, oy kullanma işleminin 08.00-17.00 saatleri arasında randevulu olarak yapılacağını kaydetti.

Atahan, oyların, oy kullanma işleminin sona ereceği 3 Ağustos'ta torbalara konulup mühürleneceğini ve diplomatik kurye ile YSK'ya gönderileceğini belirtti.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez halk tarafından oylanacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için YSK, 54 ülke ve 103 temsilcilikte bin 147 sandık kurulacağını açıklamıştı. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yüksek Seçim Kurulu Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title