Haberler

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru -

Diyarbakırlı bazı iş adamları, HDP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a desteklerini ifade etti.

Diyarbakırlı bazı iş adamları, HDP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a desteklerini ifade etti.

Diyarbakırlı iş adamı Cabbar Laygara, Türkiye halkları için kritik bir süreçten geçildiğini savunarak, cumhurbaşkanı seçiminin ilk defa halk tarafından yapılacağını hatırlattı.

Toplumun barış ve demokrasi doğrultusunda hareket edecek bir adaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Laygara, Demirtaş'ın, "Yeni Bir Yaşam" çağrısı ile cumhurbaşkanı adayı olmasıyla topluma yanıt verdiğini ileri sürdü.

Demirtaş'ın seçim kampanyasının hem maddi hem de kamuoyu iletişim kanallarında adil olmayan bir şekilde başladığını iddia eden Laygara, "Koşullar açısından bu eşitsiz durum karşısında, iş çevresi olarak, cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın seçim kampanyasına, maddi ve manevi destek olmak üzere bir araya geldik" dedi.

Başlatılan kampanya ile ilk etepta, Demirtaş'ın seçim çalışması için Ziraat Bankası'nda açmış olduğu hesaba yasal limitler içerisinde bireysel bağış yapmaya başladıklarını belirten Laygara, şunları kaydetti:

"Desteğimiz, demokrasinin gelişimine Kürt sorununun silahsız barışçı çözümünedir. Eşitlik ve özgürlük temelinde halkların gönüllü birlikte yaşamasınadır. Eşitlikçi, sosyal ve özgürlükçü bir anayasayadır. Tüm dillerin ve inançların özgürülüğüne ve anadilde eğitim hakkınadır. Yıpranan kardeşliğin eşit temeller üzerine yeniden inşasınadır. Gerçek demokrasi ve barışçı bir Türkiye içindir.

Bu değerler doğrultusunda, başta bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye'deki iş çevreleri ve meslek gruplarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Halkların ve Değişimin' adayı Demirtaş'a maddi ve manevi destek sunmalarını bekliyoruz"

Gazetecilerin, "toplanacak maddi yardımda bir hedefiniz var mı?" sorusunu yanıtlayan iş adamı Mehmet Kaya ise kurumların seçim sürecinde maddi destek veremediklerini hatırlattı.

Kaya, kişilerin yapabileceği maddi yardımın üst sınırının 9 bin lira ile sınırlandırıldığını kaydederek, hedeflerinin 2 milyon olduğunu aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Mehmet Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title