Haberler

"Cumhurbaşkanı Olursam Önüme Gelen Her Yasaya Bakacağım"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben cumhurbaşkanı olursam, önüme gelen her yasaya bakacağım. Orada işçinin hakkı ihlal ediliyorsa, orada sadece paranın, kapitalist sermayenin kıymeti biliniyor, emekçinin alın terinin kıymeti bilinmiyorsa, orada işçinin hakları elinden alınıyorsa, asla, tereddüt etmeden aynı dakikada yasayı veto ederim, parlamentoya geri gönderirim" dedi.

Darıca ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Demirtaş, dört kişilik bir ailede açlık sınırının bin 700 lira olduğu bir ortamda, insanların bin 200, bin 300 liraya köle gibi çalıştırıldığını söyledi.

İşçilerin, sendika üyesi olduğu için, zam istediği için işten atıldığını, bir çoğunun sosyal güvencesinin ve iş güvenliğinin olmadığını belirten Demirtaş, atölyelerde, tersanelerde, fabrikalarda, madenlerde hergün işçilerin katledildiğini savundu.

Demirtaş, Çankaya hasretiyle koltuk sevdasıyla bu çalışmaları yürütmediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin her yerinde ezilenler var, yoksullar var, emekçiler var, işçiler, memurlar, esnaflar, köylüler çiftçiler var. Kürt de var Türk de var. Arap da var, Çerkez de, laz da, Ermeni de var. Alevi de, sünni de var. Ama hepimizin ortak bir noktası var. Bu vatan, bu topraklar hepimizin ve biz kendi topraklarımızda insan gibi özgürce, onurluca, eşitçe, adil bir gelecek yaratmak istiyoruz. Biz bu hayalle yollardayız.

Biz öyle bir cumhurbaşkanı olsun istiyoruz ki, parlamentoda çıkarılan yasalar kanunlar eğer işçinin emekçinin memurun çiftçinin aleyhine olursa, Çankaya'da o yasayı tereddütsüz veto edecek, geri gönderecek bir cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. İşçiden, emekçiden çalışandan yana bir cumhurbaşkanı olsun istiyoruz."

- "Artık Çankaya, hükümetin onay mevkisi olmayacak"

Demirtaş, kendi anlayış ve düşüncelerini Çankaya'ya taşıyacaklarını  dile getirerek, meclisin çıkardığı yasalara önce bu yönüyle bakacaklarını kaydetti.

"Ben cumhurbaşkanı olursam, önüme gelen her yasaya bakacağım" diyen Demirtaş, "Orada işçinin hakkı ihlal ediliyorsa, orada sadece paranın kapitalist sermayenin kıymeti biliniyor, emekçinin alın terinin kıymeti bilinmiyorsa, orada işçinin hakları elinden alınıyorsa, asla, tereddüt etmeden aynı dakikada veto ederim, parlamentoya yasayı geri gönderirim. Çünkü emek bizim için kutsal bir değerdir" ifadesini kullandı.

Demirtaş, cumhuriyet tarihi boyunca Çankaya'da emekçiden, ezilenden, halktan yana bir cumhurbaşkanının olmadığını belirterek, patronların ve büyük sermayedarların, uluslararası şirket sahipleri ve parasını koyacak yeri olmayanların kendi yasalarını parlamentodan istediği gibi çıkardıklarını, Çankaya'nın da onların hepsini noter gibi onayladığını söyledi.

Taşeron işçiler yasası, sendikasızlaştırma yasası ve iş güvenliği yasasının sorgulanmadan onaylandığını anlatan Demirtaş, "Artık Çankaya, parlamentonun da hükümetin de onay mevkisi olmayacak. Çankaya'da bütün ezilen kimliklerin, bütün ezilenleri temsilen bir irade olacak" dedi.

-  "Tıpış tıpış gideceksiniz' demiyorum"

Demirtaş, seçimin demokratik ve adil olmadığını ifade ederek, "Bir tarafta parasını, pulunu devletin bütün imkanlarını harcayan, bir tarafta da halkın öz gücüyle seçim çalışması yürüten biz varız. Benim bu seçim kampanyasında en büyük desteğim devletin parası, valisi, hazine yardımı TRT'si değil, şu gördüğünüz anaların duasıdır" şeklinde konuştu.

Herkesin seçimlerde oy kullanmasını isteyen Demirtaş, "Oy kullanmaya 'tıpış tıpış gideceksiniz' demiyorum. 'Şevkle, heyecanla, onurla ve gururla gideceksiniz' diyorum" ifadesini kullandı.

Onurlu bir mücadelenin temsilcisi olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bütün ezilen halkları madem bu seçim kampanyasında Çankaya'ya taşıyacağız, o halde Kürt, Türk demeden, alevi, sünni demeden el ele verip bu seçim kampanyasını da birlikte götüreceğiz. Göreceksiniz herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkaracağız. Çankaya yollarının birileri için kolay olmayacağını söylemiştim, şimdi tekrar ediyorum. Çankaya'da koltuk hayalleri kuranlar, o koltuk size kolay kolay yar olmayacak." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Çankaya Türkiye Darıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title