Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "AKP tabanındaki çok sayıda vatandaşımızın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağduyulu hareket edip, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceğini görüyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "AKP tabanındaki çok sayıda vatandaşımızın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağduyulu hareket edip, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceğini görüyorum" dedi.

13. Uluslararası Mudurnu İpek Yolu Festivali'ne katılan Tezcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çatı adayıyla ilgili sürecin olumlu gittiğini söyledi.

"Zaman geçtikçe vatandaşlar, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Türkiye'nin bugünkü konjonktüründe ne kadar uygun biri olduğunu görmeye başladı" diyen Tezcan, şunları belirtti:

"Hem bilgisi hem birikimi hem de uluslararası alanda tanınmışlığına bakıldığı zaman vatandaşlarımız devleti, milleti temsil edebilecek aday olduğunu fark etti. Gösterilen tepkilerin hızla sona ereceğini söylemiştik. Bütün örgütümüzle adayımızın arkasındayız. Sadece bizim adayımız değil, bütün Türkiye'nin adayı olacak. Diğer partiler de destek açıklamaya başladı.

AKP tabanındaki çok sayıda vatandaşımızın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağduyulu hareket edip, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceğini görüyorum."

İhsanoğlu'nun, siyasetin kamplaşma, çatışma ve kutuplaşma üzerine kurulu yapısını bozacağını savunan Tezcan, "Ekmeleddin İhsanoğlu, birikimli, tecrübeli ve deneyimli. Bu ülkenin yetiştirdiği önemli isimlerden biri. Nefret, çatışma dilini kullanmayan birisi. Siyasetçi değil, devlet adamı kimliği ile cumhurbaşkanlığı makamında oturabilecek bir isim" şeklinde konuştu. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Ekmeleddin İhsanoğlu Bülent Tezcan İpek Yolu Mudurnu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title