Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin: "Çift başlılığa neden olan cumhurbaşkanlığının kaldırılıp başkanlık sistemine geçilmesini öneriyoruz"

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin, "Çift başlılığa neden olan cumhurbaşkanlığının kaldırılıp başkanlık sistemine geçilmesini öneriyoruz" dedi.

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Metin, ağustostaki cumhurbaşkanlığı seçiminin başkanlık seçimine dönüştürülmesi gerektiğini, aksi halde yönetimde çift başlılık olacağını öne sürdü.

Başkanlık sistemiyle yeni anayasanın da acilen tamamlanması gerektiğini belirten Metin, "Cumhurbaşkanlığı, Anayasa Mahkemesi gibi halkın kararlarına set çeken bir kurumdur, kaldırılması için referanduma gidilmesi gerekir"  diye konuştu.

Metin, Cumhurbaşkanlığının halkın belirlediği meclisin kararlarını engellemek amacıyla var olduğunu iddia ederek, "Cumhurbaşkanlığı makamı, olur da bir gün Hasolar, Memolar, göbeğini kaşıyan adamlar ve dağdaki çobanların seçimde hata yapması karşısında rejime konulmuş sigortadır" ifadesini kullandı.

Abdullah Gül ve Turgut Özal dışındaki hiçbir cumhurbaşkanının halkın görüşlerini yansıtmadığını ileri süren Metin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkede hiçbir zaman egemenlik halkın olmamış, halkın Abdullah Gül'ü seçmesiyle cumhurbaşkanlığı makamı halkın eline geçmiştir. Çift başlılığa neden olan cumhurbaşkanlığının kaldırılıp başkanlık sistemine geçilmesini öneriyoruz. Halkın özgür iradesinin tecellisine engel olan bu uygulamaları insan hakkı ihlali görüyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Gül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title