Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın İki Halısı Simav'dan

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın zeminini süsleyecek halılardan ikisi, Kütahya’nın Simav ilçesinde 18 kadın tarafından 3 ayda dokundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın zeminini süsleyecek halılardan ikisi, Kütahya'nın Simav ilçesinde 18 kadın tarafından 3 ayda dokundu.

Simav'a bağlı Naşa beldesinde dokunan birii 85, diğeri 59 metrekarelik 2 adet yün halı, tezgahtan indirildikten sonra ilçede bu kapasitede yıkama tesisi olmadığı için Niğde'nin Aksaray ilçesine bağlı Sultanhanı beldesine gönderildi.

Halıları sipariş üzerine dokutan 35 yıllık halıcı Tahir Çetin (47), iki adet halı için 18 kadına 50 bin TL dolayında işçilik ücreti ödendiğini bildirdi. Devasa büyüklükteki el halılarının siparişini Uşak'ta bulunan bir firma aracılığıyla aldıklarını ifade eden Çetin, "Sözümüzde durduk. Mesleğinde uzman 18 ev hanımı tarafından 3 aylık bir süreçte el emeği göz nuru dökülerek dokunan halılara bir de Simav sevgisi eklendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan güle güle kullansın diye özen gösterdik" diye konuştu.

Dokunan el halılarını tezgahtan indirdikten sonra Naşa beldesinde halka göstermek maksadıyla bir gün sergilediklerini ifade eden Çetin, "Bir zamanlar el halısı dokuması ile ünlü Simav'da günümüzde artık el halısı dokuyan insan sayısı azaldı. Böylesine devasa boyutlu el halısı dokuyan, Türkiye'de çok az bir yer var. Simav bunlardan birisi. Bu yüzden sipariş bize verildi. Biz de yüzümüzün akıyla halıları gününde teslim ettik. Yıkamak için de ilçemizde böyle devasa bir tesis olmadığı için el halılarını Niğde'nin Aksaray ilçesine bağlı Sultanhanı beldesine gönderdik. Sergileme esnasında başta ben olmak üzere pek çok vatandaş hatıra fotoğrafı çektirdi. Köşkün halılarının Simav'dan dokunmasından çok mutluyuz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Çetin Ak Saray Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title