Haberler

Türkeş'in İsmi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Çevresindeki Yola Verildi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan yollardan birine 'Alparslan Türkeş Caddesi' ismi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan bulvar, cadde ve yollara "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", "Cumhurbaşkanlığı Caddesi", "Yeni Çiftlik Caddesi" ve "Alparslan Türkeş Caddesi" isminin verilmesini kararlaştırdı.

BELEDİYE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı bölgesindeki yol güzergahlarına yeni isimler konulmasına ilişkin Başkanlık yazısı ile ANKAPARK Projesi'nde gerçekleştirilen imar planı değişikliği kabul edildi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ İSMİ VERİLDİ

Oybirliğiyle alınan isim kararına göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan yollardan 1 No'lu yol güzergahı olan, Yenimahalle-Etimesgut-Çankaya ilçe sınırları içinde bulunan, Beştepe-Bahçekapı-Söğütözü mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş Caddesi'nin 11. Sokak ile birleştirilip, uzatılan 25 metre yol genişliğindeki caddeye "Alparslan Türkeş Caddesi" adı verildi.

Yenimahalle ilçesi içindeki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen 40 metre genişliğindeki 2 No'lu yolun adı, "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", aynı bölgedeki Emniyet'in önünden geçen 15 metre genişliğindeki 3 No'lu yolun adı ise "Yeni Çiftlik Caddesi" oldu.

Yenimahalle-Beştepe önünden geçen, 12 metre genişliğinde, Mevlana Bulvarı'na bağlanan yol da "Cumhurbaşkanlığı Caddesi" oldu.

ANKAPARK'TA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

Ankara 18. İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verilen Atatürk Orman Çiftliği alanındaki ANKAPARK Projesi de Belediye Meclisi gündeminde değerlendirildi.

ANKAPARK projesi, mahkeme kararı doğrultusunda Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen koruma amaçlı uygulama imar planları, Meclis'te oy çokluğuyla karara bağlandı. Böylece Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi alanındaki çalışmalar, kabul edilen karar doğrultusunda devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Alparslan Türkeş Yenimahalle Ak Saray Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (74)

Mustafa DumrulmobilWeb@haberler.com:

Mhp li olarak söylüyorum ağzınızla kuş tutsanızda inandırıcı değilsiniz tek derdiniz iktidarın elden gitme korkusu,mhp den başka hiç bir yere oy vermeyiz biz kendini bilen ülkücüler.

45
12
yanıtYanıtla
elazığlıMobil-IOS:

Çankayaya bozkurt heykeli dikseniz de size oy veren namerttir

28
25
yanıtYanıtla
catlimobilWeb@haberler.com:

Oy yok sana akp bu donem merak etme bu sefer mhp gelecek basa ..

31
14
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ_DİYARBAKIR:

MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALDIN ŞİMDİDE ÜSTÜNDENMİ GEÇECEKSİNİZ BUNA İZİN VERMEYİZ. . .

26
15
yanıtYanıtla
giresjnlumobilWeb@haberler.com:

Ulan bahçeli.meydani bos bir akan sensin.senin yoklugun daha büyük bir hizmettir ülkeye..inşallah yakin bir zamanda tarihin çöplüğüne gidersin..

18
18
yanıtYanıtla
Gökçen:

Ülkcülere oynuyorlar şimdide ama yemezler karşılarında akkoyunlar yok

21
15
yanıtYanıtla
MuslumMobil-IOS:

Ulkucu olarak cok olumlu , kimin bu ulke icin calistigi cok acik secik belli, Sagolasin Cumhur Reisim,

16
20
yanıtYanıtla
ANTİ MİLLYETÇI:

ÜLKÜCÜLERİN OYLARINI TOPLAMAK İÇİN YAPILMIŞ BİR HAMLE SAZANLARDA HEMEN OLTAYA TAKILMIŞ

27
8
yanıtYanıtla
yaman:

iste bu tam oldu helal olsun

30
2
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ66:

BİZİ BU ŞEKİLDE KANDIRAMAZSIN TAYYİP. . BİZ ÜLKÜCÜLERDEN SANA OY ÇIKMAZ SEN O SOKAĞIN İSMİNİ ABDULLAH ÖCALAN KOY BENCE KÜRTLER SANA DAHA YAKIN BİZDEN UZAK OL. . .

22
10
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title