Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Cuma Camii

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "Bugün sizlerle bu toplantıyı yaparken yanı başımızda şu anda dört ayrı bina daha yapılıyor. Bunlardan bir tanesi bizim kongre merkezimiz olacak. Hemen onun altında, bir cuma camisi, mescidi yapılıyor. Çok amaçlı salonun bulunduğu bir bina yapılacak ve 4 milyon cilt kitap bulunması planlanan bir kütüphane olacak. Burası milletin evidir. İnşallah dört tane yer de bittikten sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak" dedi.

Milletten aldıkları güçle hem millete hem de insanlığa hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu küresel vizyon, dikkatinizi çekiyorum sadece bizim vizyonumuz değildir. Yani sadece bu ülkenin yöneticileri, cumhurbaşkanı, hükümeti, devleti değil, bu ülkenin her bir ferdi bu küresel vizyona sahip olduğu için biz inşallah bunları başaracağız" şeklinde konuştu.

Muhtarlara seslenen Erdoğan, Türkiye'nin istikbalini şekillendirmede, yeni Türkiye'nin inşasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışacaklarını söyledi. "Sizlerle çok uzun bir yol arkadaşlığımız var, bu istikbalde de devam edecek" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerelden genele, mikrodan makroya, fertten cemiyete Türkiye'nin dünyadaki yerinin çok daha farklı olduğu sürece beraber yürüyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman muhtarların yanında olacaklarını ve sorunlarını çözmek için gayret göstereceklerini bildirdi. Erdoğan, "Bugün sizlerle bu toplantıyı yaparken yanı başımızda şu anda dört ayrı bina daha yapılıyor. Bunlardan bir tanesi bizim kongre merkezimiz olacak. Bu kongre merkezimizin 2 bin 300 kişilik büyük bir salonu olacak. Burada resmi kongreler yapılacak. Bakanlıkların bu tür faaliyetlerini burada yapmaları mümkün olacak. Hemen onun altında, bölgede büyükçe bir cuma camisi yok, orada bir cuma camisi, mescidi yapılıyor. Onun da inşaatı şu anda devam ediyor" diye konuştu.

2 BİN KİŞİYE YEMEK VEREBİLECEK SALONLAR OLACAK

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yanına çok amaçlı salonun bulunduğu bir bina yapılacağını, burada aynı anda bin ila 2 bin kişiye yemek verebilecekleri salonlar olacağını belirterek, muhtar toplantılarına inşaat bittikten sonra bu bölümde devam edeceklerini ve 5 yıl içinde 50 bin muhtarla görüşeceklerini bildirdi.

24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE

Proje aşamasındaki Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ne de değinen Erdoğan, buranın Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacağını, bu kütüphanede asgari 4 milyon cilt kitap bulunmasının planlandığını, bunların dijital ortamda olacağını söyledi. Erdoğan, sistem oturduktan sonra 24 saat gençlere, öğrencilere, halka açık olacağını bildirdi.

"BU MİLLETE BU YAKIŞIR"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için "kaçak" diyenler olduğunu ifade eden Erdoğan, "Burası milletin evidir. İnşallah 4 tane yer de bittikten sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Çünkü bu millete bu yakışır, bu millete yakışanı yapıyoruz ama küçük düşünenler onlar, maalesef eriye eriye gitmeye mahkumdurlar ama bu millete biz bunu yakıştıramayız" dedi.

Görevlerinin gereğini yapmaya mecbur olduklarını dile getiren Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye modern dünyada ne varsa Türkiye'de de olacağını söyledi.

Kaynak: Ensonhaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title