Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Millete Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kapıları ilk kez basına açıldı. 1-1,5 ay içerisinde vatandaşlar da külliyede misafir edilecek. Aynı uygulama ABD'de de var.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Güney ve Kuzey idare binalarının kapıları ilk kez basına açıldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım turunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bin 150 odadan bin 24'ü basına gezdirildi. 1-1,5 ay içerisinde bireysel başvuru yapan vatandaşlar da külliyede misafir edilecek. Aynı uygulama ABD'de de var. Beyaz Saray'ın bazı bölümleri halkın ziyaretine açık...

VATANDAŞLAR MİSAFİR EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak düzenlemeyle 1-1,5 ay içerisinde bireysel başvuru yapan vatandaşlar gruplar halinde külliyede misafir edilecek. Akıllı bina olarak tasarlanan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 24 saat yüzlerce kamera tarafından izleniyor. Külliyeye, 5 bin 600 yetkin, 72 bin adet çalı grubu ağaç dikildi. Bitkilerin sulamasının bir kısmı depolanan yağmur sularından sağlanıyor.

İlgili Haberler

BASINA AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı, tartışmaların odağında olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni basına açarak tartışmalara son noktayı koydu.

BİN 150 ODANIN BİN 24'Ü GEZDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen basın gezisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Güney ve Kuzey İdare binaları gazetecilere tanıtıldı. Bin 150 odalı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bin 24 odanın bulunduğu Güney ve Kuzey idare binaları tek tek gazetecilere gezdirildi.



2. TUR DA DÜZENLENECEK

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilen gazetecilere idare binaları hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 'sanal tur'a eklendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, bu hafta da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin iki aşamalı olarak Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine tanıtımının yapılmasını kararlaştırdıklarını ifade etti.

Tanıtımın ilk aşamasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Güney ve Kuzey idare binalarının tanıtılmasını kararlaştırdıklarını sözlerine ekleyen Göktaş, ilerleyen haftalarda ikinci bir tur düzenleyerek Cumhurbaşkanlığı makamının bulunduğu ana binanın da basına tanıtılacağının altını çizdi.



"KÜLLİYEDEKİ ARAZİNİN TOPLAM YÜZÖLÇÜMÜ 750 BİN METREKARE"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilen muhabirler otobüslerle ilk olarak Güney ve Kuzey idare binalarının bulunduğu alana götürüldü. Tanıtım öncesi Cumhurbaşkanlığı Protokol görevlisi Fatih Gürkan, külliye hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bin 150 odanın bulunduğunu ve bu odaların bin 24'ünün Kuzey ve Güney idare binalarının yer aldığı alanda olduğunu dile getiren Gürkan, külliyedeki arazinin toplam yüzölçümünün 750 bin metrekareden oluştuğunu kaydetti.

"200 BİN METREKARELİK ALAN HALKA AÇIK"

Gürkan, 200 bin metrekarelik alanın halka açık olduğunu dile getirerek, "Halka açık bölüm içerisinde Beştepe Millet Camisi, bittiğinde kütüphane ve konferans merkezi bulunacak. Bu alanların tamamı halka açık olacak." dedi.

Güney ve Kuzey idare binalarında yer alan koridorların uzunluklarının 185'er metreden olduğunu vurgulayan Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde etrafı çevrilen 3 adet anıt ağacın bulunduğunu vurguladı. Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Beştepe Millet Camii'nin ardından kütüphanenin de tamamlanmasıyla birlikte 6 adet kapı olacağını dile getirdi.



"5 BİN 600 YETİŞKİN, 72 BİN ADET ÇALI GRUBU AĞAÇ DİKİLDİ"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan peyzaj çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gürkan, 65 bin metrekarelik bir alan peyzaj çalışmasının yapıldığının altını çizdi.

5 bin 600 yetişkin, 72 bin adet çalı grubu ağaç dikildiğini kaydeden Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde etrafı çevrilen 3 adet anıt ağacın bulunduğunu vurguladı.

Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Beştepe Millet Camii'nin ardından kütüphanenin de tamamlanmasıyla birlikte 6 adet kapı olacağını dile getirdi.

"SELÇUKLU, OSMANLI VE TÜRKİYE'NİN İLK DÖNEM YAPILARININ SENTEZİ"

Protokol görevlisi Gürkan'ın verdiği bilgilerden sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında bilgilendirme yapan Mimar Can Gökoğuz, tartışmaların odağındaki 'E' şeklinde mimarı yapıyla ilgili bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki binaların Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönem yapılarının bir sentezi olduğuna işaret eden Gökoğuz, binaların 'E' şeklinde yapılmasının maksimum kullanım alanını minimum yerde çözme amaçlı olduğunu kaydetti. 'E' şeklindeki binalarda kullanım oranın arttığına dikkati çeken Gökoğuz, bu şekilde kullanım oranın maksimum düzeye çıktığını kaydetti.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİMARİYE HERHANGİ BİR MÜDAHALEDE BULUNMADI"

Gökoğuz, gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarisine ilişkin herhangi bir müdahalesinin olmadığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı protokol görevlisi Gürkan ve mimar Gökoğuz'un kısa bilgilendirmesinin ardından gazetecilere Güney ve Kuzey idare binaları tanıtıldı.

"HALKLA İLİŞKİLERDE 57 PERSONEL ÇALIŞIYOR"

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı tanıtıldı. Birimin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, biriminde 57 personelin hizmet verdiğini söyledi.

Vatandaşlardan gelen talepleri aldıkları ve tek tek değerlendirdiklerini vurgulayan Astarcı, vatandaşların taleplerini internet üzerinden veya başvurusu ofisi üzerinden taleplerini Cumhurbaşkanlığına ilettiklerini kaydetti.

"GÜNDE BİN 500 BAŞVURU YAPILIYOR"

Günlük yaklaşık bin 500 civarında talep aldıklarını, taleplerin değerlendirilmesinin ardından ilgili kurumlara yönlendirdiklerini anlatan Astarcı, "Vatandaşların en çok sevgi ifadelerini içeren mektupları oluyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını istiyorlar." dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ HALKA AÇILACAK"

Astarcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin resmi başvurularının olduğunu ve başvuruların ardından külliyede ağırlandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezmek isteyen vatandaşların da oranının yüksek olduğunu ve bu konuda bir çalışma başlattıklarını dile getiren Astarcı, bireysel anlamda başvuruları ise 1-1,5 ay içeresinde almayı planladıklarını, bu başvurulardan sonra da vatandaşları gruplar halinde konuk etmeyi planladıklarını belirtti.



GRUPLAR HALİNDE MİSAFİR EDİLECEKLER

Bireysel başvuruların alınmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezmek isteyen vatandaşların gruplar halinde misafir edileceğini sözlerine ekleyen Astarcı, planlanan çalışmanın en kısa sürede biteceğini ve çalışmanın bitmesi ile birlikte artık vatandaşların da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni görme imkanı bulacağını kaydetti.

"ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE BÜTÜNLEŞİK BİR YAPI YOKTU, KÜLLİYEDE BÜTÜN YAPI BİR MERKEZDEN KONTROL EDİLİYOR"

Gazetecilerin ikinci durağı ise Bilgi Teknolojileri Başkanlığı oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 'akıllı' bina olarak tasarlandığını belirten Bilgi Teknolojileri Başkanı Ali Taha Koç, Çankaya Köşkü'nde bütünleşik bir yapının bulunmadığını, her binanın altında kendine ait bir sistemin bulunduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çankaya Köşkü'nden farklı olarak bütünleşik bir yapının bulunduğunu ve her binanın birbiriyle entegreli olduğunu belirten Koç, külliyenin aydınlatma, otomasyon ve ileri teknolojilerinin altyapısının belli merkezlerde kontrol edildiğini ifade etti.



"BÜTÜN YAZILIMLAR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN HAZIRLANIYOR"

Cumhurbaşkanlığı için gerekli olan bütün yazılımların Bilgi Teknolojileri Başkanlığı tarafından hazırlandığına dikkati çeken Koç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazırlanan "Sanal Tur'un birimleri tarafından hizmete açıldığını aktardı.



BEŞTEPE MİLLET CAMİİ DE SANAL TURA AÇILACAK

Beştepe Millet Camii'nin de "Sanal Tur"a ekleneceği bilgisini veren Koç, sanal gezinin android işletim sistemine uygun hale getirilmesi yürütülen çalışmanın devam ettiğini vurguladı.


"BASIN ANBEAN TAKİP EDİLİYOR"

Gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bir sonraki durağı ise Basın Başdanışmalığı'nın bulunduğu kat oldu.

Binlerce sitenin anbean takip edildiği birimde, Cumhurbaşkanlığı personeli tarafından yazımı gerçekleştirilen sistem sayesinde bütün internet siteleri takip ediliyor. Sistem sayesinde o gün vatandaşların en çok takip ettiği ve okuduğu haber görülebiliyor.

Öte yandan birime kurulan ekranlar sayesinde televizyon kanalları birebir takip ediliyor.


"ATATÜRK'TEN KALMA GELENEK DEVAM ETTİRİLİYOR"

Halkla İlişkiler Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri Başkanlığı'nın tanıtılmasının ardından Başyaverliğin bulunduğu kata geçildi.

Başyaverlik katının tanıtılması sırasında girişte bulunan kürsü gazetecilerin dikkatini çekti. Gazetecilerin kürsüyü sorması üzerine protokol görevlisi Gürkan, kürsünün üzerinde bulunan ve "Defter-i Mahsusa" adı verilen defter hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Defterin Atatürk döneminden gelen bir gelenek olduğunu, geleneğin Çankaya Köşkü'nün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de devam ettiğini dile getiren Gürkan, Cumhurbaşkanını görmeye gelen ancak göremeyenlerin temennilerinin alındığı bir defter olduğunu söyledi.

Gürkan, deftere yazılanların daha sonra Cumhurbaşkanları tarafından okunduğunu kaydetti.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ARŞİVİNDEKİ EVRAK VE DÖKÜMANLAR ELEKTRONİK ORTAMDA HALKA AÇILACAK"

2013 yılında Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Restorasyon Atölyesi'nde fiziksel ve kimyasal tahribatları bulunan 8 bin adet belge tekrar elden geçiriliyor.

Belgelerin Cumhurbaşkanlığı arşivinde muhafaza edildiğini anlatan Restorasyon Atölyesi Şefi Zeynep Köprülü, Cumhurbaşkanlığı arşivinde Atatürk dönemine ait belgelerin yanı sıra Cumhurbaşkanlarına ilişkin tüm belgelerin mevcut olduğunu kaydetti.

Köprülü, tahribata uğrayan belgelerin tekrar gözden geçirildiğini ve uzmanlar tarafından temizlenerek muhafaza altına alındığını söyledi.

1908 yılından bu yana kadar tüm yazışma dökümanlarının yazılımlarının tamamlanmasının ardından elektronik ortam üzerinde halka açılacak.

"22 BİN 188 YAYIN MEVCUTLU KÜTÜPHANE"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde 5 milyon ciltlik kütüphane yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde şu anda faaliyete olan kütüphaneye ilişkin ise Aylin Esen, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin 1950 yılında kurulduğunu anlattı.

Kütüphanenin sadece Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hizmet verdiğine dikkati çeken Esen, kütüphanede 22 bin 188 yayının mevcut olduğunu kaydetti.

"250 BİN KİTAP ALINDI"

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde 352 adet nadir eserin bulunduğunu ifade eden Esen, mevcut kütüphanenin sadece Cumhurbaşkanlığı personeli ve ailelerine hizmet verdiğini, dışarıdan gelişlerin ise özel izne tabi olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içerisine yapılacak olan kütüphane halka açık olarak planlandı. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin 5 milyon eserle Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak, Bu çerçevede 250 bin kitap alındı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI 24 SAAT İZLENİYOR"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 24 saat anbean yüzlerce kamera sayesinde izleniyor. Külliyenin 24 saat kameralar tarafından izlendiğini ve herhangi bir sorun yaşanması halinde kısa sürede olayın yaşandığı bölgedeki korumalara haber verilerek gerekli müdahalenin yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Ramazan Bal, gerekli hallerde makam hariç, makam katının da izlendiğini belirtti.

"BEŞTEPE MİLLET CAMİİ'NE VATANDAŞLAR ARAMA YAPILMADAN GİREBİLECEK"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin korunması hakkında bilgiler veren Bal, külliye çevresinde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ve Koruma Başkanlığı'nda bulunan yüzlerce ekran sayesinde Külliye'nin etrafının anbean takip edilebildiğine işaret etti.



YÜZ TARAMA SİSTEMİ

Bal, külliye etrafında bulunan kameralar sayesinde yüz tarama sistemiyle kimlik kontrolünün yapılabileceğinin altını çizdi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE 1150 ODA MEVCUT"

Cumhurbaşkanlığı'ndaki 1150 odadan 1024'ü güney ve kuzey ve idari binalarda yer alıyor. Bu binalar, bodrum, alt zemin, zemin ve 3 kattan oluşuyor.

Güney ve Kuzey binalarda, başdanışmanlıklar, danışmanlar, toplam 13 başkanlık, başyaverlik ile muhafız alayına ait çalışma odaları yer alıyor.

Binaların her birinde, bin kişinin çalışabileceği, makam, 2'şer ve 4'er kişilik yaklaşık 500 oda. Her birimin kullanacağı toplantı salonları bulunmakta. Birleşmiş Milletler Binası Ofis Standartlarına uygun biçimde 3,2 x 6 metre boyutlarında olan ofislerle, genel itibariyle 2 bin kişilik tasarlandı. Yerleşim planı Cumhurbaşkanlığı'ndaki birimlerin bir arada çalışabilmesine de olanak sağlamakta.



"ARTA KALAN YEMEKLER HAYVAN BARINAKLARINA GÖNDERİLİYOR"

Alt zemin katların belirli bölümleri, 500'şer kişilik yemekhane, mutfak, mescit ve depoların yanı sıra, yine idari ofislere ayrılmış durumda. Yemekhaneden arta kalan yemekler hayvan barınaklarına gönderiliyor. Bodrum kat, 250 araçlık otopark ve sığınak olarak kullanılmakta.

"KORİDOR UZUNLUKLARI 185 METRE"

Güney ve kuzey binalarda koridorlar 185 metre uzunluğunda. Harekete duyarlı aydınlatma sayesinde, aydınlanmanın sadece hareket anında ilgili kısımlarda olması sağlanmakta. Mesai bitiminde ofis aydınlatması otomatik olarak devre dışı kalmakta, ihtiyaç olan noktalarda ışıkların kullanıcılar tarafından devreye alınması gerekmekte.



"ATIK SULAR TEKRAR ARITILARAK TEMİZLİKTE KULLANILIYOR"

Külliye içindeki binalarda gri su yöntemi ile belirli noktalardaki atık sular arıtılarak, temizlikte yeniden kullanılmakta.

"750 BİN METREKARELİK ALANA KURULU"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki arazinin toplam yüzölçümü 750 bin metrekareden oluşmakta. Külliye dahilinde makamın bulunduğu ana bina, güney ve kuzey idare binalar, resmi konut yer almakta.


Beştepe Millet Camii, bu yıl içinde tamamlanması planlanan Kongre ve Gösteri Merkezi, ayrıca 5 milyon kitabı bünyesinde barındıracak olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, Külliye'nin halkın kullanımına açık olan bölümlerini oluşturmakta.

"AKILLI BİNA OLARAK TASARLANDI"

Proje tamamlandığında halka açık kısımlar da dahil olmak üzere Külliye'nin toplam 6 girişi olacak. Külliye dahilindeki yapıların Selçuklu ve Osmanlı Mimarlık tarihinin bir sentezi olmalarının yanı sıra "akıllı bina" niteliği taşımaları da dikkati çekiyor.

"YAĞMUR SULARI DEPOLANIYOR"

Bu peyzaj alanında 5 bin 600 adet yetişkin ağaç, 72 bin adet çalı grubu bitki dikildi. Bu peyzaj alanının su ihtiyacının bir kısmı yağmur sularının biriktirildiği depolardan sağlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Köşkü Selçuklu Ak Saray Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (62)

HussammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

1000 tl lik bardaktan su yada meşeubat içebilicezmi?

35
49
yanıtYanıtla
uyanikmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sarayimla gurur duyuyorum ben daha cok calisirim yeterki ulkem boyle seyleri daha cok kazansin

51
26
yanıtYanıtla
KesanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gercekten israf yazik ya emeklililerden kestin burayi yaptiniz

20
53
yanıtYanıtla
Mehmet ekermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Degerli yorumcular Eger isiniz gucunuz vatan sevgisini istirmarsa bos laflar cogalir Tayyip Erdogani icte ve dista elestirenlere bakiyorum bu Adam dogru yolda diyorum baska bir set gerekmez Adam cebinde sarayi goturmeyecek

52
18
yanıtYanıtla
adaletmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Super, Allah razi olsun.

46
24
yanıtYanıtla
AMEDLİmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ulan yanibasinizda insanlar. Öldürülüyor ama siz sarayinizda oturun kaçak saray padişa saray bin yüz 50 oda ssenin neyine yllarca çankaya köşkü vardi ne oldu ona bide sen orayi yaparkken neden halktan gizledin kimsenin bilmesini istemedin baktin cumhuri secildin hemen oranin adini degiştir niye neyi sakladin halktan

14
54
yanıtYanıtla
HAKANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ALLAH SAYIN ERDOGAN I BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN O BÜYÜK DEGERLI INSAN OLMASAYDI TÜRKIYE BÖYLE ILERLEYIP GÜCLENMEZDI TAM TERSI OLURDU ADAM GECE GÜNDÜZ CALISTI YAPTI ALLAH RAZI OLSUN BIN SARAY FEDA OLSUN. AYRICA ÜLKEMIZE DAHA COK YAPI VE HIZMETLER YAPILMALI.

52
14
yanıtYanıtla
çobanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Helal olsun.

22
43
yanıtYanıtla
Derin StratejiMobil-IOS:

Millet gider aya biz kaldık yaya, külliye diyor yahu yuh, külliye 500 yıl önceydi, kampüs de,yerleşke de,Cumhurbaşakanlığı Otağ ı de o bile daha iyi, ne zaman usanacak bu cumhurbaşkanı arap yalakalığından...

10
50
yanıtYanıtla
DEVRANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

1000 LİRA MAAŞ ALIP DA ŞU SARAYI SAVUNANLARA ACIYORUM. TÜRKİYE TARİHİNDE BÖYLE BİR İSRAF YOK.

26
31
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title